search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:30
MENU CLOSE

Έρχονται & Φεύγουν

27.02.2010 08:24

Έρχονται κι αν έρχονται… Αυξημένος ΦΠΑ κι όλα τα καλά. Άι σιχτίρ πια!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Έρχονται κι αν έρχονται… Αυξημένος ΦΠΑ κι όλα τα καλά. Άι σιχτίρ πια! ● Ο πρωταγωνιστής –εν προκειμένω ο Αργύρης Θανάσουλας στο ρόλο του Γουίνστον Σμιθ, του στασιάζοντος πιονιού στο εμβληματικό «1984» του Όργουελ– να στέκει για πάνω από 10 λεπτά ολόγυμνος, ακίνητος, με τα παντελόνια κατεβασμένα, μπροστά στο κοινό του Bios. Σόκαρε; Προσωπικά, καθόλου. Γενικά, η μεταφορά του μυθιστορήματος-σταθμού από τον αεικίνητο Αλέξανδρο Βούλγαρη ήταν τίμια και αρκούντως υπαινικτική, με θαυμάσια ζωντανή συνοδεία πιάνου από τον ίδιο – ε, και με μια εμμονίτσα παραπάνω στην οπτικοποίηση των γενετήσιων πτυχών της πλοκής… Παράσταση όχι αλησμόνητη, αλλά ενδιαφέρουσα ● Άλισον Μουαγιέ! Αυτή η φωνή, εκείνο το διάφανα ανένδοτο βλέμμα, το υπόλοιπο εξωτερικό πακέτο που ποτέ δεν πτοήθηκε από τις επιταγές του προκάτ μάρκετινγκ… Στο Μέγαρο, λοιπόν, τέλη Μάρτη, με ένα απαστράπτον best of της μέχρι τούδε 25χρονης πορείας της – και Yazoo και σόλο ● Από σήμερα, στη μονίμως ψαγμένη Bernier/Eliades, η συλλογή «Salto Mortale», του 32χρονου αμερικανού εικαστικού Τζάστιν Λίμπερμαν. Αυτός κι αν ξέρει από επιθανάτια άλματα: μονόφθαλμος, διεγνωσμένα σχιζοφρενής, πρώην ηρωινομανής… Ενδιαφέρουσα περίπτωση, αν μη τι άλλο. Και θα είναι και εδώ για το vernissage και το after πάρτι στην Καντίνα Σοσιάλ. Καλό ● Α, και στο Megaron Plus, εκεί να δεις εξαγγελθέντα καλά για το 2010: Από Τέτση και Ορχάν Παμούκ μέχρι Λουκά Παπαδήμο. .

ΦΕΥΓΟΥΝ

«Βενζίνη τέλος», διατράνωναν με πανεθνική ομοψυχία τα πρατήρια. Αυτά, όταν γραφόταν το παρόν. Μέχρι να διαβαστεί, Κύριος οίδε τι άλλο θα έχει τελεσιδικήσει στην πανταχόθεν επιτηρούμενη πατρίδα… ● Συγγνώμη κιόλας, αλλά είναι κάτι που ακόμη δεν έχω καταλάβει: γιατί σε κάθε αργία αργούν από τις εκπομπές τους οι αστεράτες φίρμες της ημεδαπής τηλεόρασης – ενίοτε και ραδιοφωνίας; Έναν σκασμό λεφτά παίρνουν, φλέγοντα ζητήματα κι αν υπάρχουν, τώρα που καίγεται ο κώλος μας, αυτοί γιατί την κάνουν από τις ενημερωτικές επάλξεις τους; Απορίες ● Υπάρχουν όμως και οι ακάματοι υπηρέτες του κοινού· που πριν πεινάσουν… προνοούν: αυτό το καλοκαίρι, λέει από τώρα το δελτίο Τύπου, η αειθαλής γκολντονική «Λοκαντιέρα» θα οργώσει την Ελλάδα, με πρωταγωνιστικό ζεύγος τον Κώστα Κόκλα και τη Ρένια Λουιζίδου. Οι οποίοι μόλις θα έχουν ξεμπερδέψει με το σίριάλ τους «Παιδική χαρά»… Εμ, έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές! Όχι με swap και λοιπές δίκοπες ταρζανιές ● Πέθανε στα ογδόντα του ο Νίκος, ιδρυτής του ιστορικού οίκου μόδας «Νίκος & Τάκης», λαμπρός εκπρόσωπος μιας εποχής όπου οι couturier δεν εξαντλούνταν σε απίθανες σχεδιαστικές εκκεντρικότητες και τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα ● Να την πάλι, η Φωτεινή Δάρρα! Τη Δευτέρα, λέει, θα τραγουδήσει οσκαρικά τραγούδια ενόψει της φετινής απονομής, και για αγαθοεργό μάλιστα σκοπό. Πανέμορφη και σωστή αοιδός, δεν αντιλέγω, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά με δαύτην…

Τατιάνα Καποδίστρια

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15