search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Μπογιές και τρικάκια στην Μητρόπολη – Δύο συλλήψεις από την αστυνομία

19.02.2020 07:17
Χριστός Ανέστη στις εκκλησίες μετά από 40 ημέρες - Πανηγυρική λειτουργία στη Μητρόπολη (Video|Photos) - Media

 

Μπογιές και τρικάκια «ενάντια στον σκοταδισμό και τον εθνικισμό» πέταξε ομάδα μελών της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης στο προαύλιο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα, συνελήφθησαν δύο νεαροί (24 και 22 ετών) και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή (16.2) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά του εθνικισμού και του σκοταδισμού στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ναυαρίνου, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» η οποία αποτελεί μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, η «λαθρομετανάστευση» και το «δημογραφικό» αποτελούν ζητήματα της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς δεν συμφωνήσαμε» που διοργανώνεται στο Βελλίδειο από χριστιανικά σωματεία.

Σύμφωνα με την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», «οι παραπάνω άξονες συγκροτούν τη βασική ιδεολογική ατζέντα του συντηρητικού και ακροδεξιού τόξου. Επί του παρόντος, η συγκεκριμένη ατζέντα προωθείται από κυβέρνηση, εκκλησία, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, φασιστικές οργανώσεις και αστικά κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19