search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:16
MENU CLOSE

Συρία: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο του Χαλεπιού για πρώτη φορά μετά το 2012

19.02.2020 11:30
Συρία: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο του Χαλεπιού για πρώτη φορά μετά το 2012 - Media

 

Πολιτικό αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα της Συρίας προσγειώθηκε σήμερα στο Χαλέπι σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης για πρώτη φορά από το 2012, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο SANA.

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε την ανακατάληψη των περιοχών γύρω από το Χαλέπι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα πτήση της Syrian Air προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης της βόρειας Συρίας προερχόμενο από τη Δαμασκό.

Μεταξύ των 120 επιβαινόντων ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Συρίας Άλι Χαμούντ ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Χαλεπιού είναι «μεγάλη νίκη».

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες πτήσεις προς το Κάιρο και τη Δαμασκό.

Το 2017 το υπουργείο είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπιού, όμως τελικά αναβλήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του από αντάρτες.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Συρίας μετά από αυτό της Δαμασκού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13