01/04/2020 12:14:04

Νεκρό βρέφος: Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή

Νεκρό βρέφος: Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή - Media

 

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου βρέφους, για το οποίο ο ιατροδικαστής είχε δηλώσει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Για «τραγικό σφάλμα» των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση του 11 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, καθώς οι ιατροδικαστές φαίνεται ότι δεν έλαβαν ούτε καν το ιατρικό ιστορικό του μωρού!

«Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν» είπε χαρακτηριστικά Γρηγόρης Λέων.

Από την πρώτη στιγμή η μητέρα του άτυχου βρέφους είχε τονίσει ότι λόγω του προβλήματος υγείας που είχε το παιδί, δεν τρεφόταν σωστά με αποτέλεσμα η ίδια κάποιες φορές να του κάνει κλύσματα. Μάλιστα, η μητέρα, όταν προσήλθε την Κυριακή στο νοσοκομείο, είχε μαζί της τον ιατρικό φάκελο του παιδιού, καθώς πήγαιναν συχνά το κοριτσάκι τους στο Παίδων για εξετάσεις, εξαιτίας του προβλήματος με την υγεία του.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας και πρόεδρος του Συνδέσμου Σύρων που διαμένουν στην Ελλάδα, με δηλώσεις του υποστήριζε ότι προτίθεται να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους σε περίπτωση που δε ζητήσει συγγνώμη ο ιατροδικαστής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.