search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας με απορρυπαντικό πιάτων για οικονομία;

19.02.2020 13:46
Μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας με απορρυπαντικό πιάτων για οικονομία; - Media

 

Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, ακόμα κι αυτά που είναι σε προσφορά, είναι ακριβά προϊόντα και ανεβάζουν τον προϋπολογισμό μιας οικογένειας, ειδικά αν αυτή είναι πολυμελής ή αν γίνονται πολλές πλύσεις. Για να μειωθεί το κόστος αυτό, έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση υγρού πιάτων μπορεί να είναι μια καλή αντικατάσταση. Άλλωστε το απορρυπαντικό πιάτων κοστίζει πολύ λιγότερο από αυτό του πλυντηρίου ρούχων και μπορεί να καθαρίσει τα ρούχα μας εξίσου καλά. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ λιγότερη ποσότητα, διότι η παραπάνω από την ενδεδειγμένη δόση θα προκαλέσει υπερχείλιση αφρού στη συσκευή σας και αυτό μακροπρόθεσμα θα την καταστρέψει.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε στην προετοιμασία της πλύσης με το υγρό πιάτων:

1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάρκα θέλετε με το άρωμα της προτίμησής σας. Αυτό που πρέπει να κοιτάξετε είναι να μην έχει στη σύστασή του χλώριο, για τους ευνόητους λόγους.

2. Μην βάζετε τις ίδιες ποσότητες που θα βάζατε αν χρησιμοποιούσατε απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση υπερβολικού αφρού στον κάδο της συσκευής σας. Ο αφρός αυτός θα συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη συσκευή σας. Προσθέτετε πάντα τη σωστή ποσότητα υγρού πιάτων όταν το χρησιμοποιείτε για την πλύση των ρούχων και μην ξεφεύγετε στις δόσεις:

1 κουταλάκι του γλυκού για μικρά φορτία.

2 κουταλάκια του γλυκού για μεσαία φορτία.

3 κουταλάκια του γλυκού για μεγάλα φορτία.

3. Προσθέστε το σαπούνι των πιάτων στην θήκη τους πλυντηρίου σας, όπως θα χρησιμοποιούσατε το κανονικό σας καθαριστικό. Αφού προστεθεί το σαπούνι, ρυθμίστε κανονικά τον κύκλο πλύσης όπως επιθυμείτε και το στύψιμο που χρησιμοποιείτε συνήθως. Για καλύτερο ξέβγαλμα, βάλτε στη θήκη του μαλακτικού 1 κούπα λευκό ξίδι που εξουδετερώνει τα υπολείμματα σαπουνιού και σας προφυλάσσει από αλλεργίες αλλά ταυτόχρονα μαλακώνει και τις ίνες των ρούχων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:03