23/07/2019 08:45:05
15.6.2012

Μήπως ήρθε η ώρα της ρήξης;

Μήπως ήρθε η ώρα της ρήξης;  - Media

Της Μιχαλούς

 Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά η Γερμανία την χώρας μας, στέλνοντας μας το εξής μήνυμα "Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, μία τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιγνίδι τελείωσε»!

 Μιλάει η χώρα που ήταν υπεύθυνη για δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους, αλλά και αρκετές άλλες συγκρούσεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Όμως έχει γίνει πλέον διαχειριστής  της Ευρώπης, για άλλη μια φορά  Δεν το βάζει ποτέ κάτω… Η φιλοδοξία της Γερμανίας είναι γνωστή.

 Έγινε και πάλι  ο ρυθμιστής, γύρω από τον ανασχεδιασμό της Ευρώπης για το δικό της συμφέρον. Έτσι καταργεί το προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο οι χώρες ήταν μεταξύ ίσων.

 Για μας όσο κι αν σκούζει δεν την ενδιαφέρει να μας βγάλει από το ευρώ. Δεν την συμφέρει…Ο  Μάρκους Κέρμπερ άλλωστε. επισημαίνει ότι η Μέρκελ δεν θέλει να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, διότι αυτό θα προκαλούσε ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση στην Ευρωζώνη με καταστροφικές συνέπειες, ακόμη και για τη Γερμανία, οι εξαγωγές της οποίας εξαρτώνται από την οικονομική υγεία των Ευρωπαίων εταίρων της.

 Το μέλημα της είναι να πάρει στα χέρια της την εθνική μας κυριαρχία…Η Ελλάδα έχει στρατηγική σημασία γιατί αυτή και λειτουργεί σαν επενδυτικός όμιλος.

Άλλωστε τα "ασημικά" δεν είναι λίγα : ισχυρή εμπορική ναυτιλία και τουριστική βιομηχανία…μπορούν πλέον να αγοραστούν για ένα ξεροκόμματο. Όσο για τον χρυσό μας  μιλάμε για 111 τόνους … Τα χρυσωρυχεία όμως ήδη ιδιωτικοποιήθηκαν και ξεπουλιούνται, έχουν δοθεί σαν ενέχυρο στην "τρόικα" μέσω των μνημονίων.

 Η μόνη μας διέξοδος είναι η κατάργηση των σχεδίων της…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.