search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:52
MENU CLOSE

Το «μυστικό όπλο» με το οποίο η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ εξοπλίζει τους πιλότους της (Photos)

19.02.2020 15:35
Σοκάρει μελέτη της Rand Corp. για την αμερικανική αεροπορία: Δεν επαρκούν τα αεροσκάφη για τις νέες συνθήκες - Media

 

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ θεωρούνται ως τα πλέον εξελιγμένα στον κόσμο, σε σημείο που από ορισμένους αναλυτές να θεωρούνται ως ανίκητα.

Ωστόσο, σε μια αερομαχία, πάντα υπάρχει η πιθανότητα ο αντίπαλος να καταρρίψει το αεροσκάφος και ο πιλότος, αφού εκτιναχθεί, να βρεθεί εκτεθειμένος σε εχθρικό έδαφος.

Για την προστασία των πιλότων της, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να τους δώσει ένα «μυστικό όπλο», για την περίπτωση που υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το σκάφος τους.

Πρόκειται για το μίνι τυφέκιο GAU-5A, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο μέσα στην θέση του πιλότου, και το οποίο μπορεί να συναρμολογηθεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Το GAU-5A είναι βασισμένο πάνω στην καραμπίνα Μ-4 των Πεζοναυτών, χωρίζεται σε δύο κομμάτια και παίρνει γεμιστήρα με τριάντα βολίδες.

Αν ο πιλότος βρεθεί σε εχθρικό έδαφος, το μόνο που χρειάζεται για να οπλιστεί είναι να βγάλει το GAU-5A από τη θέση και να το συναρμολογήσει μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Πηγή: Yahoo!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:50