search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:52
MENU CLOSE

Έρευνα: Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες της Ε.Ε. για να γεννηθεί ένα παιδί – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

19.02.2020 16:04
Έρευνα: Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες της Ε.Ε. για να γεννηθεί ένα παιδί - Πού βρίσκεται η Ελλάδα - Media
 
Μια άκρως ανησυχητική εικόνα για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ένα παιδί σήμερα συνολικά στον κόσμο και ειδικότερα μέσα στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. αποκαλύπτει παγκόσμια μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Unicef και του περίφημου ιατρικού περιοδικού Lancet.
 
H μελέτη, με τίτλο «Ένα μέλλον για τα Παιδιά του Κόσμου;», η οποία συγκρίνει διάφορους παράγοντες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η διατροφή σε 180 χώρες σημειώνει ότι καμία από αυτές δεν προστατεύει επαρκώς την υγεία και το περιβάλλον των παιδιών.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι καλύτερες παγκοσμίως χώρες για να μεγαλώσει ένα παιδί είναι η Νορβηγία, η Νότια Κορέα και η Ολλανδία, ενώ οι χειρότερες η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ, η Σομαλία, ο Νίγηρας και το Μάλι.
 
Η μελέτη επικεντρώνεται επίσης στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, στο βομβαρδισμό των παιδιών με διαφημίσεις, στην κακή διατροφή και την παχυσαρκία των παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες, κλπ.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι δέκα χειρότερες χώρες της Ε.Ε. για να μεγαλώνουν παιδιά είναι οι:
 
1. Βουλγαρία
2. Λιθουανία
3. Λετονία
4. Πολωνία
5. Ελλάδα
6. Σλοβακία
7. Ουγγαρία
8. Κροατία
9. Εσθονία
10. Ιταλία.
 
Πηγή: Yahoo!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33