search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50
MENU CLOSE

Νίκος Χασαπόπουλος: Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν δημοσιογράφοι

20.02.2020 11:06
Νίκος Χασαπόπουλος: Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν δημοσιογράφοι  - Media

 

Ο Νίκος Χασαπόπουλος, είναι παλιός δημοσιογράφος. Σε ανάρτησή του επισημαίνει τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι συνάδελφοί του σήμερα ιδαίτερα στην τηλεόραση:

Να μάθουμε να το λέμε και να το γράφουμε σωστά: Πρώτον δεν υπάρχει Νότια Κορέα, υπάρχει Βόρεια Κορέα και Κορέα (σύμφωνα με τον ΟΗΕ).

Δεύτερον δεν υπάρχουν συνοριοφύλακες, αφού δεν υφίσταται συνόριο, αλλά σύνορο, συνεπώς το σωστό είναι συνοροφύλακες.

Και βεβαίως δεν υπάρχουν Σύριοι. Υπάρχουν Ασσύριοι, αλλά όχι Σύριοι. Οι κάτοικοι της Συρίας, λέγονται Σύροι γιατί εάν λέγονταν Σύριοι, τότε και οι Αγγλοι θα λέγονταν Αγγλιοι.

Και τέλος, έλεος με τις φράσεις κλισέ, όπως «άγρια δολοφονία», ωσάν να υπάρχει και ήρεμη ή γλυκειά δολοφονία, και αυτό το «άγριο ανθρωποκυνηγητικό», που κάθε λίγο και λιγάκι, ξαπολάει η Αστυνομία από τα κανάλια, προσβάλλει την… ακουστική αισθητική μου. Οσο για τον Οκτώ(μ)βριο) ας μην τα ξαναλέμε….» αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50