search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:50
MENU CLOSE

Πρόταση Γεννηματά για την προστασία της πρώτης κατοικίας: «Να συννενοηθούμε»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2113
20/02/2020
21.02.2020 04:00
fofi_1-2.jpg

Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον εκσυγχρονισμό του Πτωχευτικού Δικαίου των Φυσικών Προσώπων ζήτησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς η Φώφη Γεννηματά. Η πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκτιμάται ότι έρχεται ως επιστέγασμα σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Χαριλάου Τρικούπη, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, το τελευταίο διάστημα, όπως η πρόταση για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό αλλά και η τροπολογία για την πλήρη επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν μάλιστα πως η πρόταση Γεννηματά αποτελεί μια κίνηση υπέρβασης. «Είναι ένα σοβαρό πεδίο της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συνεννόησης με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής», καθώς αναγάγει ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα σε ζήτημα εθνικών διαστάσεων, αντί για αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης, σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειό τους» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε. «Ο κίνδυνος με ευθύνη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών» πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας: «Να συνεννοηθούμε για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της Α’ κατοικίας. Στη βελτίωση της ζωής των πολιτών κρινόμαστε όλοι».

Θέτοντας μάλιστα τα κόμματα προ των ευθυνών τους το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε στους εκπροσώπους των κομμάτων αντίγραφα της πρότασης Γεννηματά. Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει πως ο Κώστας Τασούλας επισήμανε στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι η διακομματική επιτροπή μπορεί να συσταθεί μόνο εφόσον συμφωνήσουν όλα τα κόμματα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν και ένα μόνο κόμμα διαφωνήσει, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 137 του Κανονισμού της Βουλής.

«Μετά από αυτά, τα κόμματα έρχονται προ των ευθυνών τους. Για να αποδείξουν ότι πραγματικά εννοούν όσα λένε στον δημόσιο διάλογο, τους καλούμε να κάνουν δεκτή την πρόταση της κ. Γεννηματά και να συγκροτηθεί η διακομματική επιτροπή της Βουλής. Έτσι ώστε να δοθεί λύση σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49