search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο

20.02.2020 13:14
Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο - Media

 

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και την Κίναρο.

Οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 10:04 μέχρι και τις 10:13, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ενώ τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε διάφορα ύψη από 28.000 μέχρι 14.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το πρωί, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ζεύγος τουρκικών F-16 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από τους Λειψούς και τους Αρκιούς, και λίγα λεπτά αργότερα πάνω από το Αγαθονήσθι.

Οι τουρκικές παραβιάσεις πραγματοποιούνται, ενώ τη Δευτέρα είχαν ξεκινήσει συνομιλίες μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και της Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

«Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθηκε στην Αθήνα για συζητήσεις, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, με αντίστοιχη ελληνική, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων», είχε ανακοινώσει το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24