search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:43
MENU CLOSE

Mega πρεμιέρα: Οι αλλαγές, η τηλεθέαση και τα προβλήματα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2113
20-2-2020
20.02.2020 14:04
mega_5.w_hr.jpg

 

Από την περασμένη Δευτέρα στις τηλεοπτικές οθόνες και πάλι το Mega ύστερα από 18 μήνες απουσίας και, σύμφωνα με στοιχεία των μετρήσεων της τηλεθέασης, σημείωσε 12,6% τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό, ενώ στο γενικό σύνολο έφτασε το 10% την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Δεν τα πήγε κι άσχημα για πρεμιέρα. Όσο περνάνε οι μέρες η ηγεσία του καναλιού αναμένει θετικό πρόσημο στις τηλεθεάσεις που θα φέρουν οι – αγαπημένες από το κοινό – τηλεοπτικές του σειρές.  

Παρότι το κανάλι ήδη ξεκίνησε το τηλεοπτικό του πρόγραμμα για φέτος, οι πληροφορίες λένε ότι είναι εμφανής η ανάγκη από άτομα για να στελεχώσει την αίθουσα σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται δημοσιογραφικά «χέρια» μανιωδώς. Φαίνεται ότι, παρά το γεγονός ότι ετοιμαζόταν με πυρετώδεις ρυθμούς, δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα για τη λειτουργία του άτομα.

Μάλιστα, όπως ακούγεται στην πιάτσα, ένας από τους λόγους που δεν το έχει καταφέρει αυτό είναι γιατί οι μισθοί που προσφέρει είναι χαμηλοί.

Αρκετά από τα άτομα που δέχθηκαν πρόταση συνεργασίας απάντησαν αρνητικά ενώ αρκετά άτομα που εργάζονταν γι’ αυτό βρήκαν κάποια άλλη, πιο ελκυστική ευκαιρία συνεργασίας και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το μεγάλο κανάλι.

Η επιστροφή του Mega αναμενόταν από τον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς θα άνοιγε νέες «πόρτες» στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τον απαράβατο κανόνα πως «ό,τι δίνεις, παίρνεις». Και σίγουρα, οι εργαζόμενοι του καναλιού θα έδιναν πολύ περισσότερα αν οι μισθοί που έπαιρναν ήταν καλύτεροι.

Και παρά το γεγονός ότι το Mega είναι ένα γνωστό τηλεοπτικό προϊόν, πλέον επιστρέφει σαν «νεογέννητο μωρό» και οι ιθύνοντες του καναλιού δεν περιμένουν – ακόμη – μεγάλα ποσοστά στα τηλεοπτικά νούμερα που θα σημειώσει.

Πάντως, αρκετοί εκτιμούν ότι η πρεμιέρα του Mega δεν ήταν τόσο δυναμική όσο θα μπορούσε να είναι καθώς πολλά από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που εμφανίζονται στις εκπομπές του καναλιού δεν είναι ιδιαίτερα «φρέσκα», και ότι ουσιαστικά δεν παρουσιάζει κάποια πρωτοτυπία σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο τηλεοπτικός σταθμός είναι διαφορετική από εκείνη που συνήθιζε να ακολουθεί στο παρελθόν, καθώς είναι αντιπολιτευτική.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το κανάλι μεταδίδεται και στις συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV. Μάλιστα, ο συντονισμός του τηλεοπτικού σταθμού γίνεται αυτόματα στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Σε κάποιες τηλεοράσεις ο συντονισμός στο μεγάλο κανάλι έγινε αυτόματα, ιδιαίτερα σε εκείνες που δεν είχε διαγραφεί πλήρως από το ιστορικό τους η συχνότητα του καναλιού.

Ωστόσο, όσοι από τους τηλεθεατές δεν μπόρεσαν να συντονιστούν αυτόματα, θα πρέπει να συντονίσουν εκ νέους τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στη συχνότητα που εκπέμπει το κανάλι. Ο τρόπος για να το κάνουν αυτό, είναι να επιλέξουν από το μενού τις σχετικές ρυθμίσεις της τηλεόρασής τους προκειμένου να κάνουν αυτόματο ή χειροκίνητο συντονισμό καναλιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:43