search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:43
MENU CLOSE

Τσίπρας για Τσαβούσογλου: Να το εκλάβω ως προσβολή ή ως παράσημο;

20.02.2020 16:36
Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με εκπροσώπους φορέων και ανθρώπους του πολιτισμού - «Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης» - Media

 

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι «στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις” στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που “είναι υπερβολικά πατριώτης”, πώς να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο; Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…».

Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα».

 

To σχόλιο του Ν. Δένδια, με τη σειρά του, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος σημείωσε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του. Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:43