search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:33
MENU CLOSE

«Ρωσικό κόμμα» ήθελε άγαλμα του Λένιν στη Λεμεσό – Αρνήθηκε ο Δήμος

21.02.2020 10:34
«Ρωσικό κόμμα» ήθελε άγαλμα του Λένιν στη Λεμεσό - Αρνήθηκε ο Δήμος    - Media

Το «ρωσικό κόμμα» Κύπρου «Εγώ ο Πολίτης», το 2017 είχε απευθυνθεί στις ουκρανικές αρχές ζητώντας να εξασφαλίσει ένα από τα αγάλματα του Λένιν, που είχαν αποκαθηλώσει, για να το μεταφέρει στη Κύπρο και να το τοποθετήσει στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» υπήρξε αλληλογραφία με τις τοπικές αρχές περιφέρειας του Κίεβου για συγκεκριμένων άγαλμα που βρισκόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι Ουκρανοί απάντησαν στο «ρωσικό κόμμα» ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται αποσυναρμολογημένο το άγαλμα και παραπέμπουν σε ιδιωτική εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον χώρο που ήταν τοποθετημένο το μνημείο.

Οι προσπάθειες σταμάτησαν καθώς μετά από βολιδοσκοπήσεις διαπιστώθηκε απροθυμία του Δήμου Λεμεσού να αποδεχθεί την τοποθέτηση αγάλματος του Λένιν στη πόλη.

Το «ρωσικό κόμμα» της Κύπρου ιδρύθηκε από ομάδα Ρώσων και ρωσόφωνων που απέκτησαν την κυπριακή υπηκοότητα με πολιτογράφηση μέσω επενδυτικού σχεδίου.

Σε αυτό μετέχουν και κάποιοι Κύπριοι που σπούδασαν σε σοβιετικά πανεπιστήμια. Μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να λάβει μέρος σε εκλογές.

Προσφάτως Πρόεδρος του ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της κρατικής ορχήστρας νέων Κύπρου… ο οποίος την 9η Μαίου αν και γιορταζόταν η Ημέρα της Ευρώπης επέλεξε όπως η κρατική ορχήστρα νέων συνδιοργανώσει με τη μπάντα του ρωσικού στρατού συναυλίες για την ημέρα της νίκης που γιορτάζεται στη Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:31