search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Η Καρδίτσα του θεάτρου…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2113
20-02-20
22.02.2020 04:00
festival-2.jpg

Όλα είναι έτοιμα για το 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, το οποίο διοργανώνει από 27 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Θα λάβουν μέρος οκτώ συνολικά θίασοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 20 συμμετοχές από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους του θεάτρου και των τεχνών, ενώ θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης σεμινάρια επιμόρφωσης για ενήλικες και μαθητές, θεατρικά παιχνίδια κ.ά.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί. Μουσική παράσταση με τοπικά σχήματα.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου: Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης, «Καλή Αντάμωση» της Γωγώς Ατζολετάκη.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου: Θεατρική Ομάδα Δράσης για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής Γαλατσίου με το έργο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι.

Κυριακή 1 Μαρτίου: Θεατρικό Εργαστήρι Κω acTa με το έργο «Σφαγείο/Αδέρφια στη δίνη του πολέμου» του Ιλάν Χατσόρ.

Δευτέρα 2 Μαρτίου: Θεατρικό Εργαστήρι Κουφαλίων «Δρώμενο» με το έργο «Τα Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη.

Τρίτη 3 Μαρτίου: Θεατρική Ομάδα Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, «Μόμο» του Μιχαέλ Έντε.

Τετάρτη 4 Μαρτίου: Πειραματική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δήμου Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης με το έργο «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν.

Πέμπτη 5 Μαρτίου: Θεατρική Ομάδα Entremosotros της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με το έργο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου – Αφιέρωμα στον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη. Ομιλητής: Ηλίας Γεωργάκης, δημοσιογράφος.

Παρασκευή 6 Μαρτίου: Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – Αφιέρωμα στον Κώστα Φέρρη με ομιλητές τους Θανάση Λάλα, δημοσιογράφο, συγγραφέα, εικαστικό – Λάμπη Ταγματάρχη, δημοσιογράφο.

Σάββατο 7 Μαρτίου: Απονομή βραβείων – Τελετή Λήξης – Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τον Γιώργο Νταλάρα.

Κριτική Επιτροπή: Την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων θιάσων θα αναλάβουν οι Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης – θεατρικός συγγραφέας – συνθέτης, Ηλίας Λογοθέτης, ηθοποιός, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σεναριογράφος, Παύλος Κάβουρας, καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25