search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17
MENU CLOSE

Γεύμα Μητσοτάκη με έξι ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ (Photos)

21.02.2020 17:02
Μητσοτάκης: Μήτρα της Χρυσής Αυγής υπήρξε «ο τυφλος λαϊκισμός» - Media

 

Σε συνέχεια της συνάντησής τους στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ισπανίας στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Αγκελα Μέρκελ, o Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, o πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντζεθ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, o πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, και η πρωθυπουργός του Βελγίου Σόφι Βίλμες γευμάτισαν στο εστιατόριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο τέλος του γεύματος με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προσωπικού να φωτογραφηθούν μαζί τους, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

“Ένα σύντομο διάλειμμα ανάμεσα σε μαραθώνιες συναντήσεις” έγραψε στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ θα ξεκινήσουν στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδος).

Οι 27 ηγέτες σε μια μαραθώνια, όπως εξελίσσεται, Σύνοδο, στις Βρυξέλλες επιχειρούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα επτά χρόνια.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε για τις διαπραγματεύσεις κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ:

«Συζητήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πριν από την επανέναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ενώ νωρίτερα συμμετείχε στην εξαμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Προηγήθηκε το πρωί η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση των κρατών της ομάδας των Φίλων της Συνοχής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:12