search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Novartis: Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Σαράφης» – «Είμαι έτοιμος να καταθέσω»

21.02.2020 17:41
Novartis: Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Σαράφης» - «Είμαι έτοιμος να καταθέσω» - Media

 

Τη Δευτέρα θα καταθέσει τελικά ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ το απόγευμα της Παρασκευής.

«Είμαι έτοιμος να καταθέσω» φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς ο προστατευόμενος μάρτυρας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάθεσή του θα γίνει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και τεχνικά μέσα.

Τη Δευτέρα στις 16.00 η κατάθεση

Όπως αναφέρεται, ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα. Ενημερώθηκε το Προεδρείο της Επιτροπής και παρέλαβε κλήτευση για εξέτασή του στις 16.00 της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ όπως ορίζει ο Άρειος Πάγος.

Η απάντηση του εισαγγελέα

Νωρίτερα, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, είχε γνωστοποιηθεί πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis,.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπρακουμάτσος, στα ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική, απάντησε μόνο στο ένα σκέλος τους, που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων και την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής.

Στο έγγραφό του, ο κ. Μπρακουμάτσος ενισχύει το περιεχόμενο της προχθεσινής απάντησής του προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι ο τρόπος κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων καθορίζονται από: 1) το νόμο 2928/2001, 2) το άρθρο 218 παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και 3) την υπ΄αριθμ. 429/2018.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 4, του άρθρου 218 ΚΠΔ αναφέρει:

«Τα μέτρα προστασίας (φύλαξη, τρόπος κατάθεσης κλπ) λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μάρτυρα, δεν περιορίζουν την ατομική ελευθερία του πέρα από το αναγκαίο για την ασφάλεια μέτρο και διακόπτονται αν ο μάρτυρας το ζητήσει εγγράφως ή αν δεν συνεργάζεται για την επιτυχία του».

Η απάντηση του εισαγγελικού λειτουργού κοινοποιήθηκε και στην υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:55