26/02/2021 12:41:55

Λάρισα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης σφαγείου - Έσφαζε ζώα και ρύπαινε τον ποταμό

Λάρισα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης σφαγείου - Έσφαζε ζώα και ρύπαινε τον ποταμό - Media

 

Τέλος δεν φαίνεται να έχουν τα περιστατικά ρύπανσης των ποταμών που διέρχονται από τυροκομικές μονάδες, αλλά και κτηνοτροφικές, οι οποίες σφάζουν παράνομα ζώα (μικρά και μεγάλα), αλλά και από σφαγεία στον νομό Λάρισας, καθώς την Τετάρτη συνεργεία της Περιφέρειας εντόπισαν νέο κρούσμα ρύπανσης του Τιταρήσιου ποταμού.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη σφαγείου, ο οποίος αρχικά οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο ίδιος -σύμφωνα με πληροφορίες- απέδωσε τη ρύπανση σε σπάσιμο αγωγού, χαρακτηρίζοντάς το «μεμονωμένο περιστατικό».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχαν συλληφθεί ο πρόεδρος μιας τυροκομικής μονάδας στην Ελασσόνα κι ένας 29χρονος Λαρισαίος, προσωρινά υπεύθυνος τυροκομικής μονάδας στη Νέα Λεύκη για τη ρύπανση του Ελασσονίτη και του Γκουσμπασανιώτη ποταμού, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού «η Περιφέρεια, όπως είχα προειδοποιήσει, δεν θα δείξει καμία ανοχή στους ρυπαντές του περιβάλλοντος. Πολύ σύντομα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών μας θα επικεντρωθούν και στον Πηνειό ποταμό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι δεν εφαρμόζουν τον Νόμο ότι θα μας βρούνε απέναντι και θα επιβληθούν τα τσουχτερότερα πρόστιμα που προβλέπονται. Το επόμενο βήμα θα είναι το λουκέτο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία του λαού».

Όπως αποκάλυψε ο Κ. Αγοραστός «στην πρώτη περίπτωση μόλυνσης στον Τιταρήσιο, δεν υπήρξε μόνον ένας ρυπαντής, όπως έδειξαν οι έλεγχοι, αλλά και ορισμένοι άλλοι. Για όλους αυτούς θα επιληφθεί η δικαιοσύνη, αφού σχηματίζεται δικογραφία για μόλυνση του περιβάλλοντος. Κάποιοι ενώ διαθέτουν βιολογικό καθαρισμό, δεν τον λειτουργούν, λόγω κόστους και περιμένουν να βρέξει για να εναποθέσουν απόβλητα σε ποτάμια, ενώ σε άλλους φαίνεται πως το σύστημα χρειάζεται συντήρηση. Υπάρχει λύση στο θέμα του αυξημένου κόστους λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών, αλλά και γενικότερα κάθε μονάδας, τυροκομικής, κτηνοτροφικής, βουστασίων κ.λπ. Το βιοαέριο. Ας το εκμεταλλευθούν και θα έχουν περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις που το κάνουν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.