search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:50
MENU CLOSE

Δυσοίωνη δημοσκόπηση: Το 90% των κατοίκων των νησιών θεωρούν «απειλή» το προσφυγικό/μεταναστευτικό

21.02.2020 19:46
Δυσοίωνη δημοσκόπηση: Το 90% των κατοίκων των νησιών θεωρούν «απειλή» το προσφυγικό/μεταναστευτικό - Media
 
Αρνητικά ή μάλλον αρνητικά έχουν επηρεάσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μεταναστευτικές ροές, εκτιμά το 90% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Kappa Research για λογαριασμό της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
 
Η έρευνα αποτυπώνει το μελανό κλίμα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, ειδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ενδεικτικό είναι ότι 65% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αν οι πρόσφυγες – μετανάστες αποτλούν απειλή για την Ελλάδα και αν πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, με το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απαντήσεων να προέρχεται από Χιώτες (71%). Μάλιστα, σε προηγούμενη έρευνα τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό των θετικών απαντήσεων στη συγκεκριμένη ερώτηση καταγράφει αύξηση εννέα μονάδων.
 
Η συμβολή του κράτους στη διαχείριση του ζητήματος αξιολογείται αρνητικά και μάλλον αρνητικά από 87%, κάτι που αναδεικνύει τη δυσπιστία απέναντι στις εξαγγελίες της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ ανάλογα αρνητική είναι η στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (91%), στον ΟΗΕ (70%) και στις ΜΚΟ (87%).
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ζητεί αυστηρότερο έλεγχο των ΜΚΟ (85%). Επιπλέον, το 77% τάσσεται υπέρ του αποτελεσματικότερου διαχωρισμού προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, με επαναπροώθηση των τελευταίων στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσης. Στο ερώτημα της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων οι αρνητικές απαντήσεις αντιστοιχούν στο 80% των ερωτηθέντων.
 
Πηγή: Euronews
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30