search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Βλάβη περιπολικού: ΕΔΕ για τον τραυματισμό αστυνομικού – Ανάλογο ατύχημα και στα Χανιά

22.02.2020 07:24
Βλάβη περιπολικού: ΕΔΕ για τον τραυματισμό αστυνομικού - Ανάλογο ατύχημα και στα Χανιά - Media

 

Τρεις ημέρες πριν σημειωθεί η μηχανική βλάβη στο περιπολικό και υποστεί εγκαύματα ο αρχιφύλακας που βρισκόταν μέσα σε αυτό, είχε επισκευαστεί από ειδικό συνεργείο και είχε γίνει service στο όχημα.

Σύμωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού.

Σύμφωνα πάντως με την ΕΛ.ΑΣ. το όχημα υπέστη μηχανική βλάβη στις 18 Φεβρουαρίου και του είχε γίνει τεχνικός έλεγχος στις 15 Φεβρουαρίου.

Το απίστευτο περιστατικό προκαλεί αγανάκτηση στους κόλπους των αστυνομικών.

Το περιστατικό φέρνει πάλι στην επικαιρότητα την ανάγκη αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που όπως αποδεικνύεται, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στην Αστυνομία.

«Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, στην επιστολή τους, προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, υπογραμμίζοντας, με εμφατικό τρόπο την αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Μέσα σ’ ένα εξάμηνο δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν εν ώρα υπηρεσίας από βλάβη που παρουσίασαν περιπολικά σε Λασίθι και Χανιά.

«Ο άνθρωπος βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας και οδηγούσε το περιπολικό το οποίο είναι αρκετά παλιό. Έσκασε, πιθανότατα, το καλοριφέρ με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να υποστεί εγκαύματα και στα δύο του πόδια», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης ενώ παράλληλα ανέφερε πως «ευτυχώς τα εγκαύματα δεν ήταν τόσο βαριά. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

«Η Ένωση μας, πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχε τονίσει την αναγκαιότητα ανανέωσης στόλου οχημάτων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, καθώς και την βελτιστοποίηση συντήρησης των υφιστάμενων οχημάτων, αφού, λόγω της παλαιότητάς τους (πολλά εξ αυτών άνω της 15ετίας) παρουσιάζουν πολλά μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν όχι μόνο εμπόδιο στην εκπλήρωση της αποστολής μας αλλά και απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των συναδέλφων μας. Το χθεσινό περιστατικό, όπου λόγω μηχανικής βλάβης περιπολικού οχήματος προκλήθηκε τραυματισμός (εγκαύματα) σε συνάδελφό μας, ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς αυτές μας τις επισημάνσεις και ανησυχίες. Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων, κοστοβόρων και εν τέλει επικίνδυνων οχημάτων και η αντικατάσταση αυτών με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα. Η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα!»

Ίδιο ατύχημα στα Χανιά

Το ίδιο ακριβώς ατύχημα είχε ένας άλλος αστυνομικός που υπηρετεί στα Χανιά πριν έξι μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης: «Το περιστατικό συνέβη πριν έξι μήνες περίπου όταν ένας αστυνομικός που οδηγούσε ένα όχημα της Ασφάλειας υπέστη εγκαύματα στα πόδια καθώς έσκασε το καλοριφέρ. Μάλιστα, μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν σε αναρρωτική. Το μόνο ευτύχημα σε όλο αυτό ήταν ότι εκείνη την ώρα δεν δούλευε το καλοριφέρ. Για φανταστείτε, να είχαμε κρύο και να το είχαν ανάψει οι αστυνομικοί για να ζεσταθούν. Θα είχε ζεσταθεί και θα πετάγονταν τα υγρά. Τι θα γινόταν τότε;».

Πηγή: cretapost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:26