search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:36
MENU CLOSE

LA Times: Ο πιλότος του ελικοπτέρου του Κόμπι είχε πετάξει χωρίς άδεια το 2015

22.02.2020 07:39
LA Times: Ο πιλότος του ελικοπτέρου του Κόμπι είχε πετάξει χωρίς άδεια το 2015 - Media

 

Ένα στοιχείο που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι LA Times. 

Όπως προκύπτει από τα αρχεία της ομοσπονδιακής διοίκησης αεροπλοΐας, ο Άρα Ζομπαγιάν -o πιλότος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του και άλλα έξι άτομα- είχε αγνοήσει, το 2015, απαγόρευση πτήσης πάνω από μια περιοχή της Καλιφόρνια λόγω περιορισμένης ορατότητας.

Τότε του είχε επιβληθεί μια απλή επίπληξη, ενώ από τα ντοκουμέντα δεν έγινε σαφές αν ο Ζομπαγιάν μετέφερε επιβάτες ή ήταν μόνος στο ελικόπτερο.

Όπως αναφέρεται στα αρχεία, που επικαλείται η εφημερίδα, ο Ζομπαγιάν «παραδέχτηκε το λάθος του, ανέλαβε την ευθύνη και έδειξε διάθεση να κάνει τα απαραίτητα βήματα συμμόρφωσης, ενώ δεν υπήρξαν ενδείξεις πως επρόκειτο για παράπτωμα που είχε συμβεί κατ’ επανάληψη».

Ο 50χρονος πιλότος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες του δυστυχήματος, αντιμετώπισε πρόβλημα ορατότητας λόγω πυκνής ομίχλης και όταν προσπάθησε να ανέβει σε ύψος πάνω από τα σύννεφα, το ελικόπτερο άρχισε να πέφτει απότομα και συνετρίβη σε έναν λόγο στην περιοχή Καλαμπάσας της νοτιοδυτικής Καλιφόρνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:35