search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:39
MENU CLOSE

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης (Video)

22.02.2020 09:48
Λευτέρης Πετρούνιας: Μας έδιωξαν κακήν κακώς από το Αζερμπαϊτζάν (Video) - Media

 

Το πρώτο από τα τρία βήματα που τον χωρίζουν για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης και πλέον στα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, στο Μπακού (12-15 Μαρτίου) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου) χρειάζεται βαθμολογία άνω του 15.166 για να παραμείνει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και να προκριθεί στο Τόκιο.

Πάντως ο Πετρούνιας έχει ήδη καλύψει τη διαφορά πόντων από τον Βρετανό Τάλοχ και μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να εξασφαλίσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί επίσης να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως επιλαχόντα.

Η κατάταξη στη Μελβούρνη:
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066
Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500
Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200
Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766
Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία) 13.266
Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία) 13.166
Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία) 12.700

Παυλόπουλος: «Είσαι στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και του ευχήθηκε την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο.

«Οι ευχές όλων μας σε συνοδεύουν για την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο. Ήδη όμως, και ανεξάρτητα από αυτό τον στόχο, είσαι στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε. 

Η ανάρτηση της Γεννηματά 

Και ηπρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Για άλλη μια φορά τόσο ψηλά. Για άλλη μια φορά πρώτος. Συγχαρητήρια. Μας κάνεις περήφανους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38