28/03/2020 23:20:59

Τσίπρας στο Ταε Κβον ΝΤο: Η επόμενη θα είναι η πραγματική «πρώτη φορά Αριστερά»

Τσίπρας στο Ταε Κβον ΝΤο: Η επόμενη θα είναι η πραγματική «πρώτη φορά Αριστερά» - Media

 

Η επόμενη δεν θα είναι η «δεύτερη φορά Αριστερά», αλλά η πρώτη φορά που θα κυβερνήσουμε έχοντας ελευθερία κινήσεων, εκτός μνημονίων και καταναγκασμών.

Με αυτή την αναφορά έκλεισε την ομιλία του στο Τάε Κβο Ντο ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό σύνθημα "η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται". 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για την αναμόρφωση του κόμματος σε έναν σχηματισμό πιο ανοιχτό και καινοτόμο. Προηγουμένως είχε παρουσιάσει τα βασικά σημεία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά αρνητικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε εκτεταμένη αναφορά στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, προκαλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κινήσει διαδικασία σε βάρος του, ειδάλλως να σταματήσει τις διαρροές που αφήνουν σκιές για τις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την μετάδοση βίντεο που πρόβαλε την αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης σε επτά θεματικές ενότητες με αντίστοιχους τίτλους: "Πρώτοι με διαφθορά", "Ήταν κάποτε ένας μισθός", "Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές", "Κοινωνικό κράτος: κατεδαφιζόμεθα", "Νιώθεις ασφαλής τώρα;", "για ψυκτικός καλός είσαι" και το τελευταίο "εσύ το πίστεψες;".

Έμφαση δόθηκε στα εργασιακά, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την "αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στην ασφάλεια του πολίτη".

Αναφορά υπήρξε και στην εξωτερική πολιτική με τίτλο "Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές" με τα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι «ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας στα πολλά ταξίδια του».

Ακολούθησαν "τα δέκα μεγαλύτερα ψέμματα" με πρώτο «την πολιτική στο Μακεδονικό, στο προσφυγικό, στην ανάπτυξη, στο πλεόνασμα, στον ΕΝΦΙΑ, στη πρώτη κατοικία, στις μπουλντόζες στο Ελληνικό, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα προσόντα των διοικητών των Νοσοκομείων και τελευταίο στο ψέμα του κ. Πέτσα για τα ατυχήματα στο Αιγαίο σε συνάρτηση με την αύξηση των περιπολιών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.