search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Πορτογαλία: Oι βουλευτές είπαν ναι στην αποποινικοποίηση της ευθανασίας

22.02.2020 15:16
Πορτογαλία: Oι βουλευτές είπαν ναι στην αποποινικοποίηση της ευθανασίας - Media

 

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ανοίγει τον δρόμο για την αποποινικοποίηση της ευθανασίας. Οι βουλευτές ενέκριναν πέντε νομοσχέδια τα οποία καθορίζουν «τις ειδικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της μη αξιόποινης ευθανασίας». Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της αριστεράς και του κέντρου και τα νομοσχέδια εγκρίθηκαν με 127 ψήφους υπέρ, 86 κατά και 10 αποχές.

Το να διώκεται ποινικά κάποιος που βοηθά έναν ασθενή, που πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, είναι μια μορφή μισαλλοδοξίας» είπε η Σοσιαλίστρια βουλευτίνα Ιζαμπέλ Μορέιρα, στην αρχή της συνεδρίασης.

Η Καθολική Εκκλησία, οργανώσεις γιατρών και νοσηλευτών, όπως και το εθνικό Συμβούλιο Ηθικής των Επιστημών της Ζωής αντιτίθενταιστην αλλαγή της νομοθεσίας. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το κοινοβούλιο, έπειτα από κάλεσμα οργανώσεων που αντιτίθενται στην ευθανασία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ναι στη ζωή, όχι στον Θάνατο».

«Το ζήτημα της ευθανασίας ορίζει το είδος του πολιτισμού στον οποίο θα θέλαμε να ζήσουμε: εκείνου που φροντίζει ή εκείνου που προτείνει τον θάνατο», εκτιμά ο Αφόνσο Βιρτουόζο, ένας δικηγόρος 23 ετών.

Πηγή: euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43