search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:44
MENU CLOSE

Κορονοϊός: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πανδημίας» – Προειδοποίηση κορυφαίου Αμερικανού λοιμωξιολόγου

23.02.2020 07:01
Κορονοϊός: 21 τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Grand Princess - Media

Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μία πανδημία εν τη γενέσει της, προειδοποιεί ο Dr Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Αλλεργιών & Λοιμωδών Νόσων.

 

Ο νέος κορονοϊός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκληση πανδημίας, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα τοπικής μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, δίχως να υπάρχει γνωστή επαφή με την Κίνα ή με άλλο γνωστό κρούσμα.

Την εκτίμηση αυτή έκανε μιλώντας στο CNN ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, ο Dr Anthony Fauci, διευθυντής στο ομοσπονδιακό Εθνικό Ίδρυμα Αλλεργιών & Λοιμωδών Νόσων (NIAID).

«Η μοίρα μας εξαρτάται από την ικανότητα των χωρών εκτός Κίνας να διαχειριστούν τα κρούσματα που σχετίζονται με τα ταξίδια», είπε.

»Δυστυχώς αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε συνεχή μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δίχως να ανευρίσκεται η πηγή αυτών των περιστατικών». 

Και συνέχισε: «Όταν βλέπει κανείς χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα να έχουν τέτοιου είδους περιστατικά, τότε βλέπει τα πρόθυρα μιας πανδημίας. Όταν οι χώρες αυτές αυξηθούν σημαντικά, τότε η ζημιά θα έχει γίνει και θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι».

Ο Dr Fauci πρόσθεσε πως για τις προηγμένες χώρες ο κορονοϊός συνιστά ακόμα έναν κίνδυνο που παραμένει «πολύ χαμηλός». Ωστόσο προειδοποίησε ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα». Υπεραμύνθηκε τέλος της απόφασης να εκκενωθεί το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess από τους επιβάτες που βρίσκονταν σε καραντίνα. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση», είπε, «αλλά χωρίς αμφιβολία ήταν η σωστή απόφαση».

Πηγή: iatropedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40