search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Σκυλακάκης: Το μεγάλο στοίχημα του 2020 είναι οι επενδύσεις

23.02.2020 07:56
Σκυλακάκης: Αρχές 2021 αναμένεται δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας (Video) - Media

 

Τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα του αναμενομένου για το 2019 αποκάλυψε ο Υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας για τα πρωτογενή πλεονάσματα στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι»

Η υπέρβαση του στόχου οφείλεται στην αύξηση των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές, η οποία τον Ιανουάριο έφτασε τα 300 εκ. ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα ήταν ακριβώς στον στόχο. Πάντως όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης το μεγάλο στοίχημα για το 2020 είναι οι επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης, επανέλαβε ότι η βούληση της Κυβέρνησης είναι η κατάργηση της να γίνει σταδιακά και η πρώτη μείωση να γίνει μέσα στο 2020, ενώ σταδιακά θα καταργηθεί σε βάθος 4ετίας και το τέλος επιτηδεύματος, αλλά για αυτό δεν προβλέπεται κάποια μείωση την χρονιά που διανύουμε.

Αναφερόμενος στο θέμα των αποδείξεων, τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά κλάδους στους οποίους παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή και στις περιπτώσεις αυτές ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι αποδείξεις αυτές θα μετράνε διπλά για το στόχο του 30%, η ακόμη θα υπάρχουν και μειώσεις φόρου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και μάλιστα θα ξεκινήσει και μια διαφημιστική καμπάνια.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη φορολοταρία, όπου πλέον δεν θα κερδίζουν 1.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ κάθε μήνα, αλλά θα δίνονται μεγαλύτερα δώρα, ακόμη και ακίνητα.

Επίσης από το καλοκαίρι θα ξεκινήσει και η online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

O κ. Σκυλακάκης υποστήριξε επίσης ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι και η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις κι αυτό θα προχωρήσει ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο που θα εξασφαλιστεί.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πλευρά του Μεταναστευτικού, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι υπάρχει μια ανησυχία για το αν τα κονδύλια για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά, τα οποία θα προέλθουν από την ΕΕ, θα εξασφαλιστούν εγκαίρως ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44