search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:24
MENU CLOSE

Λέκκας: Παραμένει η εκτίμηση για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

23.02.2020 09:46
Η συγκινητική δημοσίευση του Ευθύμη Λέκκα για το σπίτι του στην Καρδίτσα που καταστράφηκε από την πλημμύρα (Photos) - Media

 

Ως απόρροια του πρόσφατου μεγάλου φονικού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ θεωρεί το σημερινό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το ρήγμα του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου κινήθηκε τελικά ανατολικά και βόρεια, και όχι δυτικά όπως φοβόμασταν, τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως εξήγησε, η περιοχή όπου έγινε ο σημερινός σεισμός, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν, είναι μια περιοχή πολύ υποβαθμισμένη, με κακά κτίρια, και γι’ αυτό είχαμε σοβαρές συνέπειες.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε επίσης ότι η εκτίμηση των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη παραμένει πάντα σε ισχύ, και όσο ο σεισμός αυτός αργεί να εκδηλωθεί τόσο αυξάνονται οι φόβοι για το μέγεθός του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23