01/12/2020 07:32:10

Παρασκευόπουλος: Η επαφή μου με τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν ήταν εφ' όλης της ύλης (Audio)

Παρασκευόπουλος: Η επαφή μου με τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν ήταν εφ' όλης της ύλης (Audio) - Media

 

«Τίποτε δεν πρέπει να μένει στη δημοκρατία εκτός διερεύνησης», δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Mιλώντας στην εκπομπή «ιστορίες για ήμερους και ήρεμους» του STATUS 107,7 FM, αναφέρθηκε και στην επαφή του με τον κ. Παπαγγελόπουλο. 

«Η επαφή μου με τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν ήταν εφ' όλης της ύλης και στο μέτρο που είχαμε κάποια επικοινωνία δεν είχα δει κάποιο θέμα ή κάποιο πρόβλημα να έχει δημιουργηθεί».

«Υποθέσεις οι οποίες είχαν οικονομικό αντικείμενο ήταν ένα μέρος του συνόλου το οποίο δεν είχε καμία απολύτως ειδική σημασία για μένα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «το υπουργείο του Παπαγγελόπουλου εν μέρει αφορά τη δικαιοσύνη και εν μέρει αφορά τον αστυνομικό έλεγχο, διότι αφορά και τον έλεγχο της διαφθοράς, ο οποίος γίνεται από την διοίκηση από την αστυνομία, άρα είναι ένα υπουργείο πιο θολό ως προς το αντικείμενο».

Σε ερώτηση αναφορικά με το γιατί ενώ άλλαξαν τρεις υπουργοί δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Αναπληρωτής παρέμεινε σε όλη τη θητεία, τόνισε: «για μένα το σημαντικό είναι το Υπουργείο να μην παρεμβαίνει σε θέματα δικαιοσύνης». Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι «οι ανασχηματισμοί δε συνδέθηκαν με μία αποδοκιμασία της προηγούμενης πολιτικής», καθώς και ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «προφανώς θεωρήθηκε ότι από κυβερνητική άποψη ασκεί σωστά τον ρόλο του».

Σε ό,τι αφορά στους προστατευόμενους μάρτυρες έκανε λόγο για «προσπάθεια οι μάρτυρες να μπουν σε κίνδυνο αποκάλυψης της ταυτότητας τους», την οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή παγκοσμίως». 

Μιλώντας για την αξιοπιστία των μαρτύρων υπό προστασία είπε πως είναι «συγκριτικά μειωμένη αλλά δεν είναι μηδενική» και υπενθύμισε ότι «αν αυτά που λένε οι μάρτυρες δε διασταυρώνονται, το δικαστήριο δεν αποδέχεται τις μαρτυρίες».

Αναφορικά με τις καταγγελίες κατά της εισαγγελέως διαφθοράς, κυρίας Ελένης Τουλουπάκη, επισήμανε ότι «έχει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της και του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο την έκρινε πρόσφατα».

«Δε βλέπω για ποιο λόγο θα χρειαζόταν δικαστική συμπαράσταση, εγώ της εύχομαι καλή δύναμη στο έργο της», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.