24/01/2021 11:10:48

ΓΣΕΕ: Αύριο το συνέδριο - Mε διαδηλώσεις το υποδέχεται το ΠΑΜΕ

ΓΣΕΕ: Αύριο το συνέδριο - Mε διαδηλώσεις το υποδέχεται το ΠΑΜΕ - Media

 

Παρουσία του πρωθυπουργού, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Καβούρι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ματαιώθηκε δυο φορές εξαιτίας των συνδικαλιστικού εμφυλίου.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ενώ έξω από το συνέδριο θα διαδηλώνουν μέλη του ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας τη «συνδικαλιστική μαφία» για συνέδριο παρωδία « ψεκάστε- σκουπίστε –τελειώσατε». Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ εντός του συνεδρίου δε θα υπάρχει αστυνομία αλλά το χώρο θα περιφρουρούν οι συνδικαλιστές.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων με χαρακτηρισμούς ακόμα και «επι προσωπικού» καλά κρατεί ενώ τεταμένες είναι οι σχέσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ η οποία απαιτεί με ανακοίνωσή της «άμεσα την διοργάνωση γνήσιου συνεδρίου με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που να εξασφαλίζει δημοκρατικές και αναλογικές διαδικασίες. Οι εργατοπατέρες και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις φαντάσματα που τους στηρίζουν αποτελούν μάστιγα για το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα».
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις που οδήγησαν σε διορισμένη διοίκηση ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, γιατί θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ΓΣΕΕ.

Πάντως σε συνέντευξή του ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι μετά την αλλαγή θα αποχωρήσει με εσωτερικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι τα 13 χρόνια της θητείας του συνέπεσαν με τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων κατά τη διάρκεια των οποίων το ΔΝΤ είχε στόχο να διαλύσει τα συνδικάτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.