search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:04
MENU CLOSE

HΠΑ: Ανάγκασαν μοντέλο να …φορέσει υπερμεγέθη αυτιά και φουντωτά φρύδια

24.02.2020 07:06
HΠΑ: Ανάγκασαν μοντέλο να …φορέσει υπερμεγέθη αυτιά και φουντωτά φρύδια - Media

 

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μόδας (FIT) στις ΗΠΑ δέχθηκε πυρά, όταν ένα μοντέλο ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας, στην οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατες εργασίες αποφοίτων μεταπτυχιακού στο Σχέδιο Μόδας της Σχολής Καλών Τεχνών της ζητήθηκε να φορέσει μεγάλα προσθετικά χείλη, υπερμεγέθη αυτιά και φουντωτά φρύδια.

Η αμφιλεγόμενη επίδειξη μόδας ήταν για την παρουσίαση της συλλογής του Junkai Huang, φοιτητή από την Κίνα, που προσπάθησε να τονίσει τα “άσχημα χαρακτηριστικά του σώματος”.

Το μοντέλο Amy Lefevre δήλωσε στη New York Post για την επίδειξη μόδας: “Στάθηκα εκεί σχεδόν έτοιμη να καταρρεύσω , λέγοντας στο προσωπικό ότι αισθάνθηκα απίστευτα άβολα που αναγκάστηκα να φορέσω αυτά τα κομμάτια και ότι ήταν σαφώς ρατσιστικά”.

Το μοντέλο, που εργάζεται εδώ τέσσερα χρόνια υποστήριξε ότι στη συνέχεια ο παραγωγός της επίδειξης μόδας, Ρίτσαρντ Θορν της είπε “δεν πειράζει να αισθανθεί άβολα μόνο για 45 δευτερόλεπτα”.

“Συγκλονίστηκα στην κυριολεξία . Δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Ολόκληρο το σώμα μου έτρεμε. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι στη ζωή μου” δήλωσε η Amy Lefevre, η οποία βάδισε στην πασαρέλα, αλλά αρνήθηκε να φορέσει τα αντικείμενα και έφυγε αμέσως μετά την εμφάνισή της.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μόδας απολογήθηκε με ανακοίνωσή του.

Η πρόεδρός του, δρ. Τζόις Μπράουν έγραψε: “Όπως καταλαβαίνουμε, μερικοί από τους σπουδαστές και τα μοντέλα που συμμετείχαν στην επίδειξη προσβλήθηκαν από τα αξεσουάρ -μεγάλα προσθετικά αυτιά και χείλη και φουντωτά φρύδια- που χρησιμοποιήθηκαν για το στυλ μιας συγκεκριμένης συλλογής… δεν φαίνεται ότι η αρχική πρόθεση του σχεδιασμού, της χρήσης αξεσουάρ ή της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της επίδειξης ήταν να γίνει μια δήλωση σχετικά με τη φυλή. Ωστόσο, είναι πλέον προφανές ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, ζητάμε συγγνώμη, απ’ όσους συμμετείχαν στην επίδειξη, από τους φοιτητές και απ’ οποιονδήποτε προσβλήθηκε από αυτό που είδε”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:04