07/04/2020 20:25:08

Περιμένουν ακόμη οι εφημερίδες την κρατική ενίσχυση

Οι εφημερίδες σήμερα - Media

 

Εν αναμονή της παρέμβασης του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για την ενίσχυση των εφημερίδων. «Το πλαίσιο που θεσπίστηκε με το άρθρο 51 του ν. 4609/2019 και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που το εξειδίκευσαν, οδηγήσαν σε μη επιθυμητά́ αποτελέσματα. Για αυτό, το ισχύον πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί́ για το 2019 και θα αντικατασταθεί από́ νέο και θα οικοδομήσεί σε διαφορετική́βάση», ήταν η τοποθέτηση της κυβέρνησης, στις 16 Δεκεμβρίου 2019.

Από τότε  συμπληρώθηκαν δύο μήνες κατά τους οποίους οι δημοσιογραφικές ενώσεις και οι εκδότες κατέθεσαν τις απόψεις τους. Οι υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπαν τη στήριξη του Τύπου με ποσό 6 εκατ. ευρώ το 2019 και του επαρχιακού Τύπου με 16 εκατ. ευρώ στην 4ετία. Η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε το ποσό της επιδότησης στα 7,5 εκατ. ευρώ και κατήργησε την υποχρέωση της φορολογικής και  ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η προσθήκη του «Μακελειού» στους δικαιούχους προξένησε σάλο και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την εφαρμογή άλλους πλαισίου. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να καταθέσει το πλαίσιο από το 2018, αλλά κόλλησε στο γραφείου του Ε. Τσακαλώτου για να αποδεσμευτεί λίγο πριν τις εκλογικές μάχες του 2019. 

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.