search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:56
MENU CLOSE

Προς συνέδριο άμεσα το CDU για την ανάδειξη νέου ηγέτη

24.02.2020 14:17
Προς συνέδριο άμεσα το CDU για την ανάδειξη νέου ηγέτη - Media

 

Το κυβερνών κόμμα της Γερμανίας, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), θα μπορούσε ενδεχομένως να διοργανώσει ένα έκτακτο συνέδριο είτε στις 25 Απριλίου ή στις 9 Μαΐου προκειμένου να εκλέξει νέο ηγέτη, ανέφερε η γερμανική τηλεόραση τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγές μέσα στο κόμμα.

Το προεδρείο του CDU συνεδριάζει τη Δευτέρα, υπό την προεδρία της Υπουργού Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Οι υπουργοί θα αποφασίσουν για την ημερομηνία του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Η πρόεδρος του CDU Κραμπ – Καρενμπάουερ απέσυρε την υποψηφιότητά της για την καγκελαρία στις 10 Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, εν μέσω ενός πολιτικού σκανδάλου στη Θουριγγία.

Οι βουλευτές του κόμματος του CDU αψήφησαν την απαγόρευση συνεργασίας με ακροδεξιά κόμματα, αφού ο Τόμας Κέμεριχ του ελεύθερου δημοκρατικού κόμματος εξελέγη πρωθυπουργός, με την υποστήριξη του CDU και του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει να αποχωρήσει πριν τις επόμενες γενικές εκλογές το 2021 και η Κραμπ – Καρενμπάουερ ήταν η κύρια υποψήφια για την αντικατάστασή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54