search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πανικός στην Ιταλία – Επτά νεκροί, πάνω από 200 κρούσματα, άδεια ράφια και πόλεις-φαντάσματα (Photos/Video)

24.02.2020 18:31
Κορωνοϊός: Πανικός στην Ιταλία - Επτά νεκροί, πάνω από 200 κρούσματα, άδεια ράφια και πόλεις-φαντάσματα (Photos/Video)  - Media

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πλέον η Ευρώπη, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία που μετρά ήδη επτά νεκρούς και περισσότερα από 230 κρούσματα σε 11 πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RAI, ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Ιταλία ανήλθε στους επτά, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Σημειώνεται πως η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται από τα 62 έως τα 88 έτη.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οδεύει προς αναβολή το ντέρμπι του Βορρά, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ίντερ. 

Σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. “Μην ανοίγετε σε κανέναν”, λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Το πρωί της Δευτέρας, οι Επίτροποι Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου και Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαβεβαίωσαν ότι η Κομισιόν εργάζεται όλο το 24ωρο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, ενώ ανακοίνωσαν και ένα νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 232 εκατ. Ευρώ, για να προωθηθεί η παγκόσμιο ετοιμότητα, η πρόληψη και ο περιορισμός του ιού.

 

 

Κόντε: Τα περιστατικά πιθανόν να αυξηθούν

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Εντονη ανησυχία για το γεγονός πως δεν έχει εντοπιστεί ο «patient zero», ο άνθρωπος που νόσησε πρώτος στην Ιταλία

Oι ιταλικές αρχές ανησυχούν ιδιαιτέρως για το γεγονός πως δεν έχει εντοπιστεί ο «patient zero», δηλαδή ο άνθρωπος που νόσησε πρώτος, επομένως δεν μπορεί να προβλεφθεί ακριβώς η πορεία της ασθένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ, ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι ένας αγρότης 60 ετών από το χωριό Albettone στη Βιτσέντζα ενδέχεται να είναι ο «ασθενής 0». Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις και αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι ήταν ο πρώτος ασθενής στη χώρα.

Στη Ρώμη, οι οδηγοί ταξί έξω από το αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο διστάζουν να παραλάβουν επιβάτες από την Ασία ενώ μία Κινέζα στο Τορίνο δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση επειδή απλά ήταν Κινέζα.

Χάος στα σουπερμάρκετ: Αδειάζουν τα ράφια

Τα σουπερμάρκετ είναι γεμάτα από πολίτες που συγκεντρώνουν προμήθειες.

«Φοβόμαστε λίγο, είναι μεγάλη ενόχληση, αυτό δεν είναι κανονική ζωή και πολλά περνούν από το κεφάλι σου», λέει μια Ιταλίδα.

Από τα έκτακτα μέτρα δεν γλίτωσε ούτε το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας, το οποίο θα ολοκληρωνόταν την Τρίτη αλλά λόγω των γεγονότων, όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.

Αντί για καρναβαλικές μάσκες οι βενετσιάνοι συνηθίζουν να φορούν τις προστατευτικές μάσκες.

 

Εξετάζεται η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων 

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

 

000_1P96WO

000_1P96AX_2

000_1P94UC

000_1P83U9

Επιστροφή ταξιδιωτών από Ιταλία

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, κλιμάκια του ΕΟΔΥ )Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης) βρίσκονται ήδη στο χώρο ελέγχου των αφίξεων, ώστε να εφαρμοστούν πρακτικά τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν ελέγχους και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία.

Σημειώνεται πως ένας 40χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, έφθασε την Κυριακή από την Ιταλία και υπεβλήθη σε εξετάσεις. Έχει βρεθεί αρνητικός στην γρίπη, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για λοίμωξη από τον κορωνοϊό. 

 

«Καμπανάκι» Π.O.Y.: Ετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο πανδημίας

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε σήμερα τον κόσμο να προετοιμαστεί για το «ενδεχόμενο πανδημίας» του νέου κορωνοϊού, κρίνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητική (…) η ξαφνική αύξηση» των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, στη Νότια Κορέα και στο Ιράν.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συγκράτηση (της επιδημίας), κάνοντας ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη πανδημία» δήλωσε ο Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επιδημία του covid-19 δεν έχει φθάσει σε επίπεδα πανδημίας κι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει κανείς για πανδημία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08