search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:26
MENU CLOSE

Νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

24.02.2020 18:41
Νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ - Media

 

Η αποκάλυψη ότι ο αστυνομικός που εμφανίζεται σε βίντεο να τραβάει όπλο μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) προσθέτει άλλη μια ψηφίδα στο περιστατικό που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις και πολιτική θύελλα.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, πρόκειται για ειδικό φρουρό, που ανήκει στους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων, και ήταν εκτός υπηρεσίας, όπως και οι δύο συνάδελφοι που συνεπλάκησαν με πολίτες πρόσφατα στο Γκάζι.

Την αποκάλυψη για το πρωτοφανές περιστατικό έκανε το σχήμα των ΕΑΑΚ της ΑΣΟΕΕ ενώ η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός πως μπήκε στο χώρο του ιδρύματος, έβγαλε όπλο απειλώντας ότι θα ρίξει, ενώ έπειτα διμοιρία των ΜΑΤ τον φυγάδευσε προχωρώντας σε ρίψη κρότου λάμψης αλλά και σε ξυλοδαρμούς.

Πολιτική θύελλα
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικο, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργείου για το περιστατικό.
 
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
 
«Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές. Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας.
 
Σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε. Το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.
 
Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
 
Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός;
 
Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας;
 
Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ;
 
Σε κάθε περίπτωση τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».
 
Απαντήσεις ζητά το ΚΙΝΑΛ
Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εάν αστυνομικός οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ και με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί, ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης γράφει:
 
«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΆΜΕΣΑ:
 
* αν αυτός που όπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός,
 
* με ποια ιδιότητα βρέθηκε,
 
γιατί οπλοφορούσε,
 
* τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο».
 
ΓΑΔΑ: Αρχίζει διοικητική έρευνα
Από την πλευρά της, η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με το περιστατικό αναφέρει τα εξής:
 
«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.
 
Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.
 
Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.
 
Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24