26/09/2020 02:07:45

Προειδοποίηση ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση η Β. Μακεδονία αν αποτύχει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Προειδοποίηση ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση η Β. Μακεδονία αν αποτύχει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών - Media

 

Το μήνυμα ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί τον μόνο ουσιαστικό δρόμο για την ευρωπαϊκή προοπτική και την ομαλή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έστειλε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Μάθιου Πάλμερ στη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο Voice of America.

Όταν ο κ. Πάλμερ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην περίπτωση που το κόμμα VMRO κερδίσει τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα, απάντησε: «Δεν υπάρχει ουσιαστικός δρόμος προς τα εμπρός αν ανατραπούν οι Πρέσπες. Η αποτυχία της συνέχισης της εφαρμογής της συμφωνίας θα φέρει τη Βόρεια Μακεδονία σε μειονεκτική θέση. Βεβαίως, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην ευρωπαϊκή προοπτική και επίσης ενδείξεις ότι θα δημιουργήσει προστριβές για τη Βόρεια Μακεδονία και εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.