search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:53
MENU CLOSE

Επιβεβαιώνει την αρχική κατάθεση, λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για «Σαράφη»

24.02.2020 22:35
Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα μετά από μήνυση Μπογδάνου - Ο βουλευτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο - Media

 

Διαφορετικές εκδοχές για τα όσα κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» βλέπουν το φώς τη δημοσιότητας μετά την πολύωρη εξέτασή του στη ΓΑΔΑ από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο προστατευόμενος μάρτυρας είπε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για χρήματα που έφταναν σε πολιτικούς και σημείωσε ότι αυτό που κατέθεσε και στην κ. Τουλουπάκη ήταν ότι «πιθανολογεί».

Παράλληλα χαρακτήρισε ψευδές το έγγραφο και κατ’ επέκταση τα δημοσιεύματα ότι είχε δώσει κατάθεση και στο FBI.

Στον αντίποδα, για «ψεύτικες διαρροές» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις εκδοχές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», εκδοχές που μιλούν για αναίρεση της αρχικής κατάθεσης του. Με ψεύτικες διαρροές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχείρησαν να κρύψουν τον πανικό τους μπροστά στην κατάρρευση της θεωρίας που έστησαν περί δήθεν σκευωρίας, λένε πιο συγκεκριμένα πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα οι παραπάνω πηγές δίνουν την δική τους εκδοχή, ότι δηλαδή ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος με την ονομασία Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες αντιθέτως, επιβεβαίωσε «όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

Ειδικότερα αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία σχετικά με:

-το πως είχε στηθεί το σκάνδαλο.

– για τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό, γνωστού και ως «Ιερό δισκοπότηρο»

– για όλες τις εταιρείες πλυντήριο εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι ο μάρτυρας:

-είπε πως ο Φρουζής είχε σχέσεις με τους υπουργούς Λοβέρδο και Γεωργιάδη και μίλησε για δωροδοκία τους.

– ανέφερε ότι δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο κ. Παπαδημητρίου του KEEΛΠNO, για τα εμβόλια και τον μοριακό έλεγχο HIV.

– είπε ότι ο Φρουζής παραδεχόταν τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων και γιατρών.

-επιβεβαίωσε όσα είχε καταθέσει για τον ρόλο των Μανιαδάκη και Βουλκίδου, μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών, καθώς και για τον έλεγχο των ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα και να μπαίνουν τα καινούρια φάρμακα της εταιρείας στην αγορά.

-Ανέφερε ότι δεν του ασκήθηκε καμία πίεση για να καταθέσει

-Είπε ότι οι δωροδοκίες ήταν στο πρόγραμμα της εταιρείας για να επηρεάζονται οι κρατικοί παράγοντες και οι υπουργοί ώστε να εκδίδουν αποφάσεις προς όφελος της Novartis.

-Επίσης, ανέφερε ότι υπήρχε πρόγραμμα επηρεασμού των δημοσιογράφων και ΜΜΕ για να διαμορφώνουν το κλίμα και να επηρεάζουν τους κρατικούς αξιωματούχους και τους υπουργούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53