search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:31
MENU CLOSE

Στις κάλπες οι Γάλλοι για τις βουλευτικές εκλογές

17.06.2012 07:44
Στις κάλπες οι Γάλλοι για τις βουλευτικές εκλογές - Media

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικός εκλογών διεξάγεται σήμερα στη Γαλλία, με τους Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να περιμένουν μια εύκολη επικράτηση με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικός εκλογών διεξάγεται σήμερα στη Γαλλία, με τους Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να περιμένουν μια εύκολη επικράτηση με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι κάλπες για τους ψηφοφόρους άνοιξαν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00 στις μεγάλες πόλεις. Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 541 βουλευτές.

Στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, εξελέγησαν τριάντα έξι βουλευτές, ενώ μεγάλο ήταν το ποσοστό της αποχής.

Ο Φρανσουά Ολάντ ευελπιστεί σε μια ισχυρή πλειοψηφιία, προκειμένου να μπορεί να προωθήσει τις αναπτυξιακές πολιτικές για τις οποίες εκλέχθηκε στην Προεδρία τον προηγούμενο μήνα.

Στον α γύρο, οι Σοσιαλιστές και οι αριστεροί σύμμαχοί τους κέρδισαν με ποσοστό 46%, έναντι 34% για το κεντροδεξιό UMP του Νικολά Σαρκοζί.

Ωστόσο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Σοσιαλιστές θα καταλάβουν περισσότερες από 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, χωρίς να εξαρτώνται από τους ευρωσκεπτικιστές του Αριστερού Μετώπου ή από τους Πράσινους.

Το κεντροδεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα καταλάβει από 192 ως 226 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ενώ θα πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση της κεντροδεξιάς τα τελευταία 30 χρόνια.

Τέλος, το Εθνικό Μέτωπο θα πάρει 1-3 έδρες, μία μικρή αλλά συμβολική παρουσία στην Εθνοσυνέλευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15