search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:41
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ

25.02.2020 11:02
Αίγυπτος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ - Media

 

Ο έκπτωτος πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πέθανε σε ηλικία 91 ετών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μερικές εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Μουμπάρακ κυβέρνησε την Αίγυπτο για 30 χρόνια μέχρι την εκδίωξή του έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους το 2011.

Έναν χρόνο αργότερα (2012), ο Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, στο πλαίσιο των γεγονότων της «Αραβικής Άνοιξης».

Μετά το τέλος της δίκης, ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος αντιμετώπισε σειρά ιατρικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τον Νοέμβριο του 2014, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη απάλλαξε τον Μουμπάρακ απ’ όλες τις κατηγορίες σχετικά με τα γεγονότα στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ τον Μάρτιο του 2017 ο Μουμπάρακ αποφυλακίστηκε, έπειτα από έξι έτη κράτησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:41