search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:56
MENU CLOSE

Άγριος λύγκας επιτίθεται στον θηριοδαμαστή του σε τσίρκο (Video)

25.02.2020 11:32
Άγριος λύγκας επιτίθεται στον θηριοδαμαστή του σε τσίρκο (Video) - Media

 

Πανικός επικράτησε σε ρωσικό Τσίρκο στην νότια Οσετία της Γεωργίας, όταν ένα από τα άγρια ζώα επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή – βασανιστή του.

Ένας λύγκας ο οποίος βρισκόταν δεμένος με λουρί, αρνείται να υπακούσει στις εντολές του θηριοδαμαστή και τελικά του επιτίθεται με …νύχια και με δόντια.

Φυσικά στο κοινό προκαλείται μεγάλη αναστάτωση και πανικός, παιδιά ουρλιάχουν από φόβο και προσπαθούν να εκγαταλείψουν τη σκηνή.

Οι μοναχικοί Λύγκες

Όπως οι περισσότερες γάτες έτσι και οι λύγκες είναι μοναχικά ζώα με μεγάλη περιοχή επίβλεψης. Ζευγαρώνουν τέλη του χειμώνα και γεννούν 2-4 μικρά μία φορά το χρόνο. Ο χρόνος κύησης είναι περίπου 70-80 ημέρες. Τα μικρά μένουν με τη μητέρα τους για έναν ακόμη χειμώνα μέχρι να ωριμάσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν. Σκαρφαλώνουν με ευκολία στα δέντρα, έχουν καλές αλτικές ικανότητες και αντέχουν στις μεγάλες πορείες. Κυνηγούν τα θηράματά τους μετά το σούρουπο ή τη νύχτα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μικρά οπληφόρα όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα και πρόβατα, αλλά κυρίως μικρότερα ζώα όπως λαγοί, ψάρια, σκίουροι, ποντίκια, γαλοπούλες, πέρδικες και άλλα πτηνά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50