search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42
MENU CLOSE

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ – Πέντε προσαγωγές (Photos | Video)

25.02.2020 14:02
5043394

 

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τόσο έξω, όσο και στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το απόγευμα της Τρίτης.

Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα από περίπου 70 άτομα και στη συνέχεια απάντησαν με χημικά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν άγνωστα άτομα έστησαν οδοφράγματα στην Πατησίων και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Η οδός Πατησίων παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα.

ΚΝΕ: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΝΕ για τη νέα εισβολή δυνάμεων καταστολής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και που αντικειμενικά αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΝΕ :

Σήμερα το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο του ιδρύματος. Προηγουμένως είχαν προβεί σε ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης στο χώρο του Πανεπιστημίου, την ώρα που γίνονταν μαθήματα και βρίσκονταν στη σχολή εκατοντάδες φοιτητές. Τα σημερινά περιστατικά αποτελούν ένα ακόμη γεγονός κλιμάκωσης της καταστολής που προστίθεται σε όλα εκείνα των προηγούμενων ημερών

Πραγματική αντίδραση και απάντηση στην ένταση της καταστολής της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα, στις μαζικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων και όχι ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και που αντικειμενικά αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δε θα περάσει!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42