search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ελβετία

25.02.2020 15:18
Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ελβετία - Media

 

Ένας 70χρονος βγήκε θετικός στον νέο κοροναϊό στη καντόνι Τιτσίνο, στη νότια Ελβετία, στα σύνορα με την Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ελβετικές αρχές, επιβεβαιώνοντας το πρώτο κρούσμα του Covid-19.

«Ο άνθρωπος που μολύνθηκε βρισκόταν στην Ιταλία πριν από περίπου 10 ημέρες και συμμετείχε σε μια εκδήλωση στο Μιλάνο» έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το πρόσωπο αυτό νοσηλεύεται και βρίσκεται σε απομόνωση, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή» σημείωσε το ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Αξιωματούχοι είπαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι δεν είναι σαφές σε ποια ακριβώς εκδήλωση μολύνθηκε ο άνδρας. Οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του έχουν αναγνωριστεί και έχουν τεθεί σε καραντίνα για ένα διάστημα 14 ημερών.

Οι ελβετικές αρχές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα 70 εξετάσεων που έχουν γίνει αναμένονται τις επόμενες ώρες, από το Τιτσίνο, αλά επίσης από τα κεντρικά και βόρεια καντόνια της Βέρνης και της Βασιλείας. Όπως τονίζουν οι αρχές, δεν είναι αναγκαίο, σε αυτό το στάδιο, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων.

Νέα μέτρα θα εξεταστούν στην περίπτωση που οι αρχές κρίνουν ότι η μετάδοση του ιού είναι ανεξέλεγκτη.

Αν και από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας της χώρας αποφεύγει, προς το παρόν, να πει πού ακριβώς έχει καταγραφεί το πρώτο κρούσμα, το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μετέδωσε, επίσης, πως οι αρχές στο Τιτσίνο επιβεβαίωσαν ότι το πρώτο κρούσμα του κινεζικού ιού έχει εντοπιστεί στην περιοχή τους.

Νωρίτερα σήμερα, Κροατία και Αυστρία ανακοίνωσαν αντίστοιχα τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Όσον αφορά την Κροατία, το κρούσμα επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε κλινική του Ζάγκρεμπ για λοιμώδη νοσήματα, είναι νεός και έχει ηπιότερα συμπτώματα, είναι απομονωμένος και η κατάστασή του είναι καλή αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Πλένκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Υγείας Βίλι Μπέρος είπε ότι ο ασθενής είχε μείνει στο Μιλάνο από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την Αυστρία, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στην επαρχία του Τιρόλου, επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα.

Πρόκειται για δύο Ιταλούς που ζουν στο Τιρόλο και μάλλον είχαν κολλήσει τον κορονοϊό στην περιοχή της Λομβαρδίας της Ιταλία, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Τιρόλο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλείται το Reuters.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:10