search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:52
MENU CLOSE

«Πρωθυπουργός» ψευδοκράτους: Δίνουμε το 6% των κατεχομένων εδαφών με αντάλλαγμα τη συνεκμετάλλευση

25.02.2020 15:40
Νέο αδιέξοδο εν όψει - Οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας για «λύση» στο Κυπριακό - Media

 

Σε μία περίεργη δήλωση προχώρησε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους και υποψήφιος για την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στις «εκλογές» του Απριλίου, Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daly Express, και την επικαλείται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρικα.

Συγκεκριμένα, προτείνει να επιστραφεί έδαφος 6% στους Ελληνοκύπριους και να μειωθεί το ποσοστό, που κατέχουν οι Τουρκοκύπριοι από το 36% του συνολικού εδάφους του νησιού σε 30% σε αντάλλαγμα της αποδοχής του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο και μάλιστα ζητεί από την Βρετανία να στηρίξει τη λύση δύο κρατών στο νησί.

Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την κατεχόμενη Κύπρο και υπενθυμίζοντας ότι ζουν 300.000 Τουρκοκύπριοι στη Βρετανία και 20.000 Βρετανοί πολίτες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν όλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:48