search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στους 11 οι νεκροί στην Ιταλία – 322 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

25.02.2020 17:41
Κορωνοϊός: Στους 11 οι νεκροί στην Ιταλία - 322 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Media

 

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την πολιτική προστασία της χώρας, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το σύνολο νεκρών στους 11.

Οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, μιας 83χρονης γυναίκας και δυο αντρών, 84 και 91 ετών, ενώ άλλη μια περίπτωση προέκυψε στο Τρεβίζο κι αφορούσε σε 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης, λόγω επιπλοκών στο αναπνευστικό της. 

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Ιταλός υπουργός Υγείας: Οι Ιταλοί μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη με τους ομολόγους του έξι ευρωπαϊκών χωρών και την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο Στέλλα Κυριακίδη.

«Οι ιταλοί μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Οι υπουργοί των χωρών που συνορεύουν χερσαία με την χώρα μας συμφώνησαν ότι το κλείσιμο των συνόρων θα ήταν υπερβολικό μέτρο», τόνισε ο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός συμπλήρωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να σταματήσει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, πριν τρεις εβδομάδες, ήταν κάθε άλλο παρά λανθασμένη.

Παράλληλα, στην συνάντηση της Ρώμης συμφωνήθηκε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα πληροφορεί συνεχώς τους Ευρωπαίους εταίρους της, σχετικά με την στρατηγική της για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του ιού. Οι ειδήμονες και οι υπουργοί των διαφόρων χωρών θα παραμείνουν σε διαρκή επαφή, για να αποφασίζουν ποιες είναι οι καταλληλότερες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν στο μέλλον.

Σε ότι αφορά τυχόν μεγάλες, μαζικές εκδηλώσεις, θα αποφασίζεται κατά περίπτωση αν θα πρέπει ή όχι να ακυρώνονται και θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο να δίδονται ομοιογενείς πληροφορίες στα διάφορα συνοριακά φυλάκια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:58