search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:11
MENU CLOSE

Τζιμπουτί: Στην Ελλάδα θα επιστρέψει ο πρώτος μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος»

25.02.2020 17:57
Τζιμπουτί: Στην Ελλάδα θα επιστρέψει ο πρώτος μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος» - Media

 

Την Τετάρτη αναμένεται να αναχωρήσει από το Τζιμπουτί για την Ελλάδα, ο πρώτος μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος», που βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και καιρό τρία μίλια μακριά από το λιμάνι, αφού οι αρχές του Τζιμπουτί, επικαλούμενες οφειλές, δεν το αφήνουν να καταπλεύσει.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα συγγενείς των ναυτικών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, ενημερώθηκαν ότι ο πρώτος μηχανικός που  αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και βρίσκεται μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο πλοίο, θα αναχωρήσει αύριο από το Τζιμπουτί και την Πέμπτη αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα. Επίσης γίνονται εντατικές προσπάθειες από τον υπουργό Ναυτιλιας και για τους άλλους τρεις ναυτικούς, έτσι ώστε επιστρέψουν και εκείνοι στα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται πως μετά από ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη του 2019 ο υποπλοίαρχος του πλοίου.

Το θέμα με τους Έλληνες ναυτικούς είχε φτάσει και στη Βουλή, με τον Γιάννη Πλακιωτάκη να αναφέρει πως “η λύση του ζητήματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:10