search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:22
MENU CLOSE

Δυσοίωνες προβλέψεις από κορυφαίο επιστήμονα του Π.Ο.Υ.: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια επιδημία»

25.02.2020 18:26
Δυσοίωνες προβλέψεις από κορυφαίο επιστήμονα του Π.Ο.Υ.: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια επιδημία» - Media
 
Να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κορονοϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα προειδοποίησε τις χώρες όλου του κόσμου ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ. Μπρους Έιλγουορντ.
 
Ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία του κορονοϊού, δήλωσε μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.
 
Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ. “Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις”, πρόσθεσε.
 
«Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε
 
Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς.
 
Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.
 
CDC: Πολύ κοντά στην πανδημία
Την ίδια στιγμή ένα από τα κορυφαία υγειονομικά στελέχη των ΗΠΑ, η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσίας και Αναπνευστικών Νοσημάτων των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC), δρ. Νάνσι Μεσονιέρ, δήλωσε ότι ο κορονοϊός απέχει μόνο ένα κριτήριο από τα να χαρατηριστεί πανδημία, καθώς ήδη προκαλεί ασθένεια και μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Πλέον, το μόνο κριτήριο που λείπει από τα χαρακτηριστικά της πανδημίας είναι η παγκόσμια εξάπλωση του ιού, αλλά πλέον πλησιάζει και σε αυτό.
 
Η Μεσονιέρ προσέθεσε ότι η εξάπλωση του ιού καθιστά όλο και πιο δύσκολο των έλεγχό του στα σύνορα και ότι εν τέλει αναμένεται να καταγραφούν κρούσματα του κορονοϊού και στις ΗΠΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:22