search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Προσφυγικό: Απεργιακός ξεσηκωμός σήμερα σε Λέσβο και Χίο

26.02.2020 06:39
lesvos-prosfygiko2

 

Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλούν τους εργαζόμενους και πολίτες της Λέσβου Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ του νησιού και το Εργατικό Κέντρο απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα στα πλαίσια της Παλλεσβιακής Γενικής Απεργίας. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Η ανακοίνωση του Π.Ε.Κ. έχει ως εξής:

«Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στο λαό της Λέσβου, στους φορείς και στα σωματεία του νησιού μας απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε απέραντες φυλακές ψυχών, σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών που είναι τα θύματα των πολιτικών της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, του ιμπεριαλισμού. Η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις στην περιοχή Καράβα – Καβακλή, η δημιουργία του νέου hot spot είναι στο χέρι μας να μην περάσουν. Καταγγέλλουμε στον λαό της Λέσβου, την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και κρότου λάμψης ενάντια σε μέλη σωματείων του Εργατικού Κέντρου ,συνταξιούχους και φοιτητές, το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο προς Μανταμάδο.

Καλούμε το λαό της Λέσβου, τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που στέλνοντας ΜΑΤ και κλούβες για να εντείνει την καταστολή θεωρεί ότι θα κάμψει την αντίσταση των νησιωτών». 

Η ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, για το ζήτημα της δημιουργίας νέου κλειστού κέντρου και την αναίτια κρατική αστυνομική βία που εξελίσσεται στον τόπο μας από σήμερα τα ξημερώματα.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς»

Χίος

Τη δική της απάντηση στην κυβερνητική καταστολή και τη χρήση βίας, δίνει η Χίος στις 11 το πρωί της Τετάρτης που με όλες της τις δυνάμεις θα συμμετάσχει στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της πλατείας Βουνακίου.

Τόσο η ΟΕΒΕ όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου καλούν τα μέλη τους να βάλουν 24ωρο λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ αντίστοιχα καλέσματα έχουν εκδώσει Εργατικό Κέντρο, ΣΕΣΝΟΧ, ΑΔΕΥ και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52