search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:33
MENU CLOSE

Οι διεθνείς αντιδράσεις για τις ελληνικές εκλογές

17.06.2012 17:14
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τις ελληνικές εκλογές - Media

Με συνεχή και εκτενή ρεπορτάζ από την Αθήνα παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις εκλογές στην Ελλάδα, αναμένοντας τα αποτελέσματα της κάλπης, τα οποία θεωρούνται καθοριστικού χαρακτήρα όχι μόνο για την ίδια τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Με συνεχή και εκτενή ρεπορτάζ από την Αθήνα παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις εκλογές στην Ελλάδα, αναμένοντας τα αποτελέσματα της κάλπης, τα οποία θεωρούνται καθοριστικού χαρακτήρα όχι μόνο για την ίδια τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Ενώ εκατοντάδες ξένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν διαπιστευτεί στο Ζάππειο για τις ελληνικές εκλογές,  η γερμανίδα καγκελάριος έχει καθυστερήσει την αναχώρησή της από το Βερολίνο για το Μεξικό (G20).

Όπως αναφέρεται, η αναχώρηση της κυρίας Μέρκελ θα γίνει μετά τα μεσάνυκτα, όταν ξεκαθαριστεί η εικόνα από την Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα πράξουν και οι κύριοι Μόντι και Ολάντ.

Παράλληλα το  Eurogroup, μετά από τηλεδιάσκεψη για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αναμένει να συγκροτηθεί κυβέρνηση που θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Εκφράζει επίσης τη δέσμευσή του να συνδράμει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει προκειμένου να αντιμετωπισει τις οικονομικές προκλήσεις και υπογραμμίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πεπεισμένοι ότι οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι η καλύτερη εγγύηση ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Το Der Spiegel μεταδίδει: «Αγώνας στήθους προς στήθος μεταξύ Συντηρητικών και Αριστερών στην Ελλάδα. – Τρέμουν οι αγορές και η Ευρώπη».

Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει: «Τα προγνωστικά δείχνουν στα ίδια τους Συντηρητικούς και τους Αριστερούς. Η Ευρώπη βλέπει προς την Αθήνα».

«Οι μοιραίες εκλογές της Ευρώπης – Δράμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πρώτα Exit – polls, οι Συντηρητικοί και οι Αριστεροί βρίσκονται στα ίδια» τονίζουν οι Financial Times Deutschland.

«Ελπίδα για νίκη της λογικής» σημειώνει η Handelsblatt και συνεχίζει «Οι εκλογές στην Ελλάδα παραμένουν δραματικές. Η νικηφόρα πορεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς φαίνεται να σταμάτησε. Η συντηρητική ΝΔ βρίσκεται στη βάση των exitpolls οριακά επικεφαλής – και θα μπορούσε να συγκροτήσει μαζί τους κυβέρνηση».

Σε  ζωντανή σύνδεσή παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις το BBC. O ανταποκριτής του Βρετανικού καναλιού,  Mark Lowen παρουσιάζει όλες τις πρώτες αντιδράσεις από τα Εxit Poll. Σε περίπτωση που το ευρωπαϊκό πρόγραμμα απορριφθεί, όπως σημειώνει το BBC, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό θα σήμαινε και πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.-

Το CNN μεταδίδει πως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζουν αυτοδυναμία αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του.

«Ισοπαλία» βλέπει το Reuters για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε μια ψηφοφορία, αποφασιστική για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή όχι.

Ο Guardian από την πλευρά του έχει δώσει από τις 6.30 τα πρώτα Exit Poll με την ΝΔ (29%) να προηγείται με δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (27%).

Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal, σε ζωντανή σύνδεση μεταδίδει τα Exit Poll.

Από την πλευρά της η Γαλλική Le Monde,  αναφέρει ότι μετά τα πρώτα Exit Poll είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει αυτοδυναμία.

Δεν αποτελεί έκπληξη για την ηλεκτρονική έκδοση της LE Monde η «ισοβαθμία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με αγωνία τις εκλογικές εξελίξεις που θα κρίνουν, όπως τονίζει, την τύχη της Ευρωζώνης.

Σε κυβέρνηση συμμαχίας θα πρέπει να στηριχτεί η Ελλάδα, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro, ενώ κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο όπως αναφέρει, διατηρεί το ποσοστό του.

«Στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα» λέει η ηλεκτρονική σελίδα του Al Jazeera αναφέροντας και τις διεθνείς πιέσεις που ασκήθηκαν από το εξωτερικό για μη υποστήριξη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο διέκοψε τη ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει τα πρώτα exit-polls.

Από τα διεθνή ΜΜΕ που καλύπτουν την εκλογική διαδικασία μέχρι και τη google που για δεύτερη φορά αφιερώνει το doodle της στις ελληνικές εκλογές, τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη χώρα μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:33