01/04/2020 06:51:00
26.2.2020

Κορωνοϊός: Τι αποφάσεις έχει πάρει ο δήμος για το καρναβάλι της Πάτρας

Κορωνοϊός: Τι αποφάσεις έχει πάρει ο δήμος για το καρναβάλι της Πάτρας - Media

 

Αυξάνεται κάθε μέρα που περνά η αγωνία αλλά και η ανησυχία για πιθανό κρούσμα του κορωνοϊού και στην Ελλάδα, αν και οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία.

Ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο εισόδοι θεωρείται το νέο λιμάνι της Πάτρας, όπου καταφθάνουν ταξιδιώτες από την Ιταλία, χώρα η οποία έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την εξάπλωση του Covid19. 

Στο πλαίσιο αυτό από χθες άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητα σενάρια σύμφωνα με τα οποία εξεταζόταν ακόμη και η ματαίωση του γνωστού καρναβαλιού της Πάτρας.

Όπως όμως λένε πηγές του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωση του καρναβαλιού, αυτά είναι «αστεία σενάρια». Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από την πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, ο προγραμματισμός για το καρναβάλι του προσεχούς Σαββατοκύριακου συνεχίζεται κανονικά, ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων ξεπερνάει το 90% χωρίς να υπάρχουν ακυρώσεις.

Παρά την ανησυχία πάντως, σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μέχρι χθες Δευτέρα δεν είχε κριθεί απαραίτητο να πραγματοποιούνται έλεγχοι στο λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ιταλία δεν εθεωρείτο από τον Παγκόσμια Οργανισμό Υγείας «χώρα αναφοράς» εξ ου και δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνεται θερμομέτρηση των επιβατών που φτάνουν.

Μειωμένη κίνηση στο λιμάνι

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ακόμα και αυτή η μικρή επιβατική κίνηση που υπάρχει τον Χειμώνα, έχει μειωθεί εξαιτίας του φόβου που υπάρχει με τον φονικό ιό.

Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ματαίωση των σχολικών εκδρομών που επέβαλε προς την γείτονα χώρα του υπουργείο Παιδείας. Όλες οι εκδρομές των μαθητών έχουν παγώσει και οι υπεύθυνοι των σχολείων τηλεφωνούν στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να τις ενημερώσουν ότι τα ταξίδια τελικά δεν θα γίνουν.

Επίσης έχουν υπάρξει ματαιώσεις και ορισμένων άλλων γκρουπ που συνήθως δουλεύουν με νέα (νεόνυμφα) ζευγάρια, ενώ και ορισμένοι μεμονωμένοι ταξιδιώτες που είχαν κανονίσει να ταξιδέψουν για αναψυχή, αναβάλουν την επίσκεψή τους στην Ιταλία.

Όπως αναφέρουν στο thebest.gr ναυτιλιακοί πράκτορες της Πάτρας, η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «τραγική», καθώς στην παρούσα φάση είναι ακόμα «ανεκτή». Επισημαίνουν άλλωστε ότι τέτοια εποχή, κάθε χρόνο, η επιβατική κίνηση είναι περιορισμένοι και η δουλειά «ανοίγει» και πάλι κοντά στο Πάσχα.

Ορισμένοι τηλεφωνούν για να ενημερωθούν εάν θα γίνουν τα δρομολόγια του… Απριλίου, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να ερωτηθεί. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου η κίνηση των φορτηγών και των εμπορευματοκιβωτίων μιας και το εμπόριο δεν μπορεί να περιμένει.

Οι οδηγοί λαμβάνουν με προσωπική τους πρωτοβουλία όποιο μέσο θεωρούν σκόπιμο, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.α., ελπίζοντας ότι μειώνουν έτσι τις πιθανότητες να νοσήσουν. Προληπτικά ατομικά μέσα προστασίας λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Πάτρας.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.