search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ραγδαία εξάπλωση στην Ιταλία με 374 κρούσματα και 12 νεκρούς – Νέοι ασθενείς από Γαλλία ως Κροατία

26.02.2020 10:05
Κορωνοϊός: Ραγδαία εξάπλωση στην Ιταλία με 374 κρούσματα και 12 νεκρούς - Νέοι ασθενείς από Γαλλία ως Κροατία - Media

 

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 374, αυξημένος περισσότερο από 50 άτομα σε σχέση με μία ημέρα πριν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από την δημόσια τηλεόραση Rai να χρησιμοποιεί εφεξής πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του κοροναϊού για να μην καλλιεργηθεί υπερβολική ανησυχία στους πολίτες και παράλληλα να μην προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ιδιωτική και δημόσια οικονομία της χώρας.

Οι γειτονικές χώρες δεσμεύθηκαν να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορα κατά τη διάρκεια συνάντησης σε επίπεδο υπουργών χθες στη Ρώμη.

Όμως η Γαλλία «συνέστησε» στους υπηκόους της να αποφεύγουν τις περιοχές της Ιταλίας που πλήττονται περισσότερο. Η μητροπολιτική Γαλλία εξάλλου κατέγραψε δύο νέα κρούσματα, μια νεαρή Κινέζα που έφθασε στη χώρα της Ευρώπης από την πατρίδα της κι έναν Γάλλο που είχε ταξιδέψει στην περιοχή του Μιλάνου. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας για πρώτη φορά, ένας ασθενής αποδεδειγμένα πάσχει από τον κορωναϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 25 ετών από την περιοχή Γκέπινγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Στουτγάρδη. Πιθανόν να μολύνθηκε με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία.

Δυο ξενοδοχεία τέθηκαν σε καραντίνα στην Ευρώπη, ένα στο Ίνσμπρουκ (Αυστρία) και ένα στο ισπανικό νησί της Τενερίφης (Κανάρια).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της περιοχής «Tyrol», στην Αυστρία επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα. Πρόκειται για πολίτες με καταγωγή από την Ιταλία και πιθανότατα προσβλήθηκαν στην περιοχή της Λομβαρδίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters».

Πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε και σε ασθενή στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, ο ασθενής βρέθηκε στο Μιλάνο, για χρονικό διάστημα από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 21 του μηνός.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο κόσμος συνεχίζει να είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο «πανδημίας», επιδημίας διεθνούς εύρους.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ ανησυχεί ειδικά για τις φτωχότερες χώρες, όπου υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του COVID-19.

Πίνακας με κρούσματα και νεκρούς ανά χώρα σε όλο τον κόσμο – LIVE

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:19