search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πρώτο θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη – Γυναίκα 38 ετών (Video)

26.02.2020 11:07

 

Το πρώτο θετικό κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου κ.Τσίοδρα εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, η η 38χρονη επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής»

Πλέον καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη οι πολίτες να ενημερωθούν με λεπτομέρεια σχετικά με το πώς μπορούν να προφυλαχθούν από τιν κορωνοϊό, πώς μεταδίδεται, πώς πρέπει να αξιοποιούνται σωστά ιατρικά υλικά όπως η μάσκα και μια σειρά άλλων κρίσιμων πληροφοριών για τον περιορισμό των κρουσμάτων και την μη εξάπλωση στη χώρα μας της επιδημίας. Πάνω από όλα όμως, συνιστάται ψυχραιμία, καθώς ο πανικός και η υστερία είναι ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις.

Διαβάστε σχετικάΟ κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τα πέντε κρίσιμα μέτρα για να μην κολλήσετε τον Covid-19 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12